Ero Detritivores ja hajottajatDetritivores vs hajottajat

Monet ihmiset ovat sekava määritysten hajottajille ja detritivores. Vaikka molemmat hajottajille ja detritivores syövät samaa ruokavaliota, se ei välttämättä tarkoita, että ne ovat samaa lajia. Sekä detritivores ja hajottajille voi olla heterotrofisiksi, mutta se ei yksinkertaisesti todeta, että molemmat ovat samat. Vaikka ne saattavat olla sama ruokavalio, on olemassa tiettyjä erotettavissa eroja hajottajiin ja detritivores.

Periaatteessa termi 'hajottaja' on yleisnimitys organismeja, jotka hajoavat kuolleen tai mätää organismeja. Hajottajiin vastaavat hajoamisen prosessi kuolleen organismin. Hajottajia ovat heterotrofisia mikä tarkoittaa, että ne käyttävät orgaanisia substraatteja kuin energialähteenä, hiilestä, ja välttämättömiä ravintoaineita niiden kehitystä ja kasvua. Sen sijaan detritivores voidaan myös harkita heterotrofisia. Kuitenkin detritivores ovat todella luokittelu hajottajia. Detritivores ovat jokseenkin sivuliikkeen hajottajia. Hajottajiin voidaan joko jakaa kahteen ryhmään: sienet ja detritivores.

Yleisimmin katsoi hajottajiin, jotka ovat sieniä, hajottaa kuolleen organismeja. Ne ovat alkuperäisen yllyttäjä hajoaminen. He käyttävät kemiallisia yhdisteitä kuluttaa kuolleen organismin. He käyttävät voimakkaita entsyymejä murtaa komponenttien kuolleen organismin ja muuntaa ne yksinkertaisempia aineita. Tämä on, jos detritivores kuvaan. Vaikka detritivores eivät todellisuudessa osa prosessia hajoaminen, ne osallistuvat pääasiassa prosessissa. Detritivores vastaavat kuluttavat suuret hiukkaset kuolleen organismeja. Tällä toiminta, kuolleen organismin sitten alttiimpi hajottajia osina organismin joutuisivat hajottajiin kuin detritivores syövät kuolleista organismista. Kuten edellä mainittiin, hajottajiin vastaavat hajottaa komponenttien ruhon yksinkertaisempiin aineisiin. Detritivores sitten kaivella jäännökset että hajottajiin lähteä. Näitä aineita hajoavaa orgaanista ainesta kutsutaan sora.

Vaikka hajottajiin hajottaa orgaanista materiaalia rappeutunut organismista, detritivores sillä välin kierrätä hajoavaa orgaanista materiaalia. Toinen ero hajottajiin ja detritivores on, että useimmat hajottajiin ovat muotoja bakteerien tai sienten taas detritivores tulevat eri muodoissa, nimittäin; matoja, kaksoisjalkaiset, maasiirat, lantaa kärpäset ja etanoita maanpäällisessä näkökohta kun on detritivores vedessä samoin.

Vaikka eroja hajottajille ja detritivores, nämä organismit edelleen rinnakkain. Jokainen organismi tarvitsee toisiaan hengissä. Hajottajiin ja detritivores myös tärkeä rooli elinkaaren ekosysteemissä. Käytettävissä on aina oltava hajottajiin ja detritivores ekosysteemissä, koska ne ovat vastuussa hajottaa lahoavaa aineita siten lannoitusta maaperään, jossa kasvit kasvavat normaalisti.YHTEENVETO:

1. 'purkajan' on yleinen termi, kun detritivores ovat yksi luokitukset hajottajille.

2. hajottajia hajottaa kuolleiden eliöiden hajoamisen kun detritivores kuluttaa rapistuvat organismeja.