Ero sopeutuminen ja AcclimationAdaptation vs Totuttaminen

Kaikki elävät organismit täytyy olla ympäristössä, jossa he voivat selviytyä ja kukoistaa. Tutkijat viittaavat tähän paikkaan kuin luonnollinen elinympäristö. Mutta koska kaikki kasvi- ja eläimiä ovat yhteydessä toisiinsa ns ravintoverkkoa, tunkeutuneet alueisiin on väistämätöntä. Seurauksena tästä tunkeutumisen tahansa organismi rajanylitysvälineitä joko sopeuduttava tai sopeutua itse uuteen ympäristöön.

Mukauttaminen ja totuttamistiedot kaksi termiä käytetään yleisesti kuvaamaan säätö tehdään joko kasvi tai eläin, kun se menee yli sen normaalin elinympäristön. Se koskee myös mahdollisesti tapahtuvat muutokset pakattu sen ympäristö, joka voi tehdä sen sopimattomaksi hengissä, jos ne eivät sopeutua. Vaikka ne voivat viittaavat usein muutoksia elinympäristöön, välillä on eroja, miten niitä käytetään oikein.

Sopeutuminen on keskitetty organismia 'kykyä muuttaa sen fysikaaliset ja kemialliset muodostavat sopeutumaan sen elinympäristö. Tämä vie kauan aikaa saavuttaa ja yleensä vaikuttaa koko ryhmän, johon se kuuluu. Se on osa evoluution prosessi, joka kaikkien elävien olentojen on käytävä läpi, jotta selviytyä alati muuttuvassa maailmassa. hyvä esimerkki sopeutuminen on kamelin ja sen kyky selviytyä pitkiä aikoja autiomaassa hyvin vähän vettä.

Acclimation on eräänlaista sopeutumisen että eliön kun siirtää toiseen elinympäristö. Se ei 't kestää niin kauan kuin evoluution mukauttaminen ja sen ei 't vaikuttaa kehon koostumukseen koko lajin. Säätö tehdään muuttamalla fyysisiä reaktioita ympäristön muutoksiin, kuten vapinaa altistuessaan kylmällä säällä.

Transformations ilmenevistä sopeutumista yleensä pysyviä kunnes uusia muutoksia tarvitaan jälleen. Sääntö 'luonnonvalinta' kuvaavat parhaiten, miten prosessi toimii. Kun muutokset ympäristössä tapahtuvat, kuten lämpötilan nousu, eläimiä ja kasveja, jotka voivat 't selviytyä, lopulta kuolevat jättäen vahvemmat hengissä ja lisääntyä. Nämä loput jäsenet ovat muutettu vastaavasti.Totuttamistiedot, toisaalta, on tilapäinen sopeutuminen asteittaisia ​​muutoksia luonnollisessa elinympäristössä. Se esiintyy vain elinikä organismin ja doesnt 't vaikuttaa evoluution malleja sen lajia. Hyvä esimerkki tällaisesta toiminnasta on, kun makean veden kala on pyydetty ja laitetaan akvaariossa. Sijainti voi muuttua, mutta koska merivesi ei ole käytössä, uusi elinympäristö melko paljon jäljittelee vanhaa, vaikka se saattaa pieni muutos lämpötilan ja tilaa uida ympäri. Lopulta kala oppii sopeutumaan mukautuminen uuteen ympäristöön.

Sopeutuminen on luonnollinen prosessi, joka tapahtuu kaikenlaisiin organismin. Tällä pyritään varmistamaan jatkuvuus ja eläinlajien eloonjäämistä. Acclimation välttämättä esiinny elinympäristön ja jos on, se kestää vain lyhyen aikaa, kunnes oikaisu tehdään eläimiä ja kasveja. Lopulta molemmat ehdot käsitellä miten elollisen selviytymään niiden ympäristössä tapahtuu muutoksia.

Yhteenveto:

1. Sopeutuminen on muutos sekä fyysistä ja kemiallista koostumusta eliön tuomat habitaattimuutokset, kun acclimation on fyysinen reaktio tehty säätämiseksi mainittuun muutoksiin.
2. Sopeutuminen on pysyvä, kun taas acclimation on väliaikainen.