Ero delfiinejä ja valaitaDolphins vs Valaat

Sekä delfiinejä ja valaita kuuluvat Cetacea ryhmään. Tämä ryhmä on jaettu kahteen ryhmään; hammasvalaat ja hetulavalaat. Delfiinit kuuluvat hammastettu valas ryhmä taas sinivalas, fin valaan ja ryhävalaiden kuuluvat muuhun ryhmään.

Vaikka delfiinit kuuluvat Odontoceti alalahko, hetulavalaat kuuluvat Mysticeti alalahko. Verrattaessa koko, valaat ovat suurimmat nisäkkäät maapallolla. Sinivalaat, jotka ovat suurimmat kaikkien valaiden, pituus on 80 100 jalkaa taas delfiinit tulevat pituuksissa 6-12 jalkaa.

Kuten sanottu aiemmin, yksi tärkeimmistä eroista, jotka voidaan nähdä, että delfiinit ovat hampaat taas hetulavalaat ei ole hampaita. Tämäntyyppinen valaita vain rivi levyjä. Hammastetut valaat eivät käytä hampaitaan pureskelua ruokaa vaan revittiin saalista pieniksi paloiksi sujuvan nielemisvaikeuksia.
Verrattaessa liike, delfiinit ovat nopeita uimareita. Valaita on hidasta, koska ne ovat suuria elimiä. Delfiinit ovat ketterämpi kuin valaita.
Valaat pääasiassa viihtyvät planktonia, krilli, pieniä meren elämää, ja pieniä äyriäisiä. Hetulavalaat käyttää menetelmää suodatus kiinni saalista. Valaat avaavat suunsa ja saada vettä suuhunsa. Tämän jälkeen vesi on valunut läpi holkit jolla ruoantähteet takaisin sisälle suuhunsa. Delfiinit tiedetään viihtyvät kalat ja suuret merieläimet.Voidaan myös törmännyt eroja sosiaalisen käyttäytymisen välillä valaita ja delfiinejä. Whales pyrkivät liikkumaan yksin, ellei niitä muuttaa tai astutusta. Päinvastoin, delfiinit uivat ryhmissä. Delfiinit rakastavat elää yhdessä.

Yhteenveto:

1. Dolphins kuuluvat hammastettu valas ryhmä taas sinivalaat, Sillivalas, ja ryhävalaiden kuuluvat muuhun ryhmään.
2. Sininen valaat, jotka ovat suurimmat kaikkien valaiden, pituus on 80 100 jalkaa taas delfiinit tulevat pituuksissa 6-12 jalkaa.
3. Tärkeimmät erot voidaan nähdä, että delfiinit ovat hampaat taas hetulavalaat ei ole hampaita.
4. Delfiinit ovat nopeita uimareita. Valaita on hidasta, koska ne ovat suuria elimiä.
5. Valaat pääasiassa viihtyvät planktonia, krilli, pieniä meren elämää, ja pieniä äyriäisiä. Delfiinit tiedetään viihtyvät kalat ja suuret merieläimet.