Ero kylmäverinen ja lämmin Blooded Kylmäverinen vs lämminveristä

On olemassa monia erilaisia ​​eläimiä maapallolla; koostuvat kylmäverinen ja lämminveristä olentoja. Useimmat ihmiset don 't Stop ajatella eroja kahden, vaikka monet ovat helppo tunnistaa ja erottaa. Tässä artikkelissa käsitellään joitakin yksityiskohtia, ja erot kylmäverinen ja lämminveristä lajeja.

Luokittelu

On olemassa erilaisia ​​kylmäverinen lajeja, ja ne eroavat toisistaan, millä tavalla heidän kehon lämpötila muuttuu vaihteluita ympäristössä. Ne ovat kylmiä, kun niiden ympäristö on kylmä, ja kuuma, kun se on kuuma. Tätä kutsutaan lämmönsäätely, ja on kolme lajiketta:

?? Ectothermy '' ruumiinlämpö säätelee lämpöä tai viileyttä ulkoisen ympäristön, kuten aurinko, vesi, tai ilman lämpötila. Nämä olennot ovat lämmennyt auringossa tai jäähdyttää veden, esim. matelijat.

?? Pilkilothermy '' kehon lämpötilaa säädellään ulkoiset muutokset, joka nousee ja laskee mukaan ympäristöön. Ne ovat kylmiä tai kuumia koska ne liikkuvat välillä ympäristöissä, esim. sammakot tai kilpikonnia.

?? Bradymetabolism '' ruumiinlämpö määräytyy niiden aineenvaihduntaa. Nämä ovat olentoja, jotka menevät talvehtimisen kaltainen tila riippuen ulkolämpötilan tai elintarvikkeiden saatavuutta, esim. jotkut hyönteiset.

On olemassa myös lukuisia lämminveristä lajeja, joiden kehon lämpötila pysyy enimmäkseen vakaalla tasolla ja tunnistetaan kuinka lämmönsäätely mukautuu niiden ruumiinlämpö. On olemassa kolmenlaisia ​​lämmönsäätely varten tasalämpöisten lajeja, ja nämä ovat:

?? Endothermy '' ruumiinlämpö hallinnoi sisäisesti, kuten vilunväristykset kylmällä tai huohottaen lämpöä, esim. koiria.

?? Homethermy '' ruumiinlämpö on stabiili riippumatta ulkoisen ympäristön ja ne ovat yleensä jonkin verran korkeampi lämpötila kuin ympäristöön, esim. ihmisillä.

?? Tachymetabolism '' kehon lämpötilaa yllä korkea aineenvaihdunta, esim. linnut.edut

Kylmäverinen eläimiä on useita etuja, koska ne vaativat paljon vähemmän energiaa hengissä kuin niiden lämminveristä kollegansa; siksi, he tarvitsevat vähemmän ruokaa. Toiseksi, ne eivät tarjoa yhteensopiva ympäristö bakteereita, loisia, tai mikro menestyä ja kasvaa, ja ovat vastustuskykyisiä taudeille; kuitenkin, kun he saavat sairaus, he alentaa kehon lämpötilaa torjua infektiota.

Vaikka kylmäverinen eläimiä voi olla yhtä nopea kuin niiden lämminveristä kollegansa tasalämpöisistä eläimillä on enemmän kestävyyttä, koska niiden korkeampi aineenvaihdunta tuottaa energiaa nopeammin. Tasalämpöisistä eläimet ovat aktiivisia kylmissä olosuhteissa, kun taas, heidän kollegansa voi tuskin liikkua. Tasalämpöisistä eläimet voivat metsästää ruokaa aikana kuuma tai kylmä ääripäät, kun taas kylmäverinen eläimet, kylmänä, voi vain metsästää kun ne ovat lämmenneet itsensä auringossa. Immuunijärjestelmän lämminveristen eläinten paremmin myös kehitetty.

Tyypit

Esimerkkejä kylmäverinen eläimiä ovat kalat, hyönteiset, hämähäkit, sammakot, krokotiileja, mehiläiset, koit ja termiittejä.

Esimerkkejä tasalämpöisillä eläimet ovat ihmisiä, koiria, kissoja, norsuja, apinoita, hirvi, hirvi, hevosia, leijonia, ja lehmät.

Yhteenveto:

1. ruumiinlämpö kylmäverinen eläimiä muuttuu vaihtelut ympäristössä, mutta ruumiinlämpö tasalämpöisillä lajien pysyy pääasiassa vakiona tasolla.

2. Kylmäverisillä eläimillä on useita etuja, koska ne vaativat paljon vähemmän energiaa hengissä kuin niiden lämminveristä kollegansa; siksi, he tarvitsevat vähemmän ruokaa.