Ero Panther ja PumaPanther vs Puma

'Panther' on sana, jota käytetään teknisesti viittaa kaikkien jäsenten eläimen sukuun Panthera on Felidae tai kissan perhe. Se sisältää tiikeri ja leijona, Jaguar ja leopardi joiden melanistic värivaihtoehdot nimeltään musta pantteri ja joissakin tapauksissa, valkoinen pantteri.

-Suvun jäsenet ovat ainoita kissaeläinten, joka voi ulvoa. Tiikeri on varhaisin jäsen olemassa, ja suvun luultavasti kehittynyt Aasiassa joissakin kuusi-kymmenen miljoonaa vuosi sitten. Niitä löytyy eri paikoissa erityisesti Aasiassa ja Afrikassa ja myös Amerikassa. Tiikeri on suurin jäsenten kesken Panthera-sukua kanssa leijona tulossa toinen. Jaguar on vahvin joukossa, pystyä kiipeämään puissa kuin pantteri. Pantteri ja Jaguar huomataan.

Sana 'pantteri' tulee vanhan ranskan sana 'pantere' latinan sanasta 'panthera' ja kreikan sanoista 'pan', joka tarkoittaa 'kaikki' ja 'uut' tarkoittaa 'peto', joita käytetään viittaamaan kaikkiin täplikäs kissojen ovat hyviä metsästäjiä ja saalistajat. Se voi myös olla peräisin sanskritin sanasta 'pundarikam', joka tarkoittaa 'kellertävä eläin' viittaa tiikeri. Nykyään sanaa 'pantteri' on enemmän kansa käytetään viittaamaan musta pantteri, joka voi olla joko Jaguar tai leopardi.

Toinen jäsen Felidae tai kissa perhe, jota kutsutaan myös pantteri on puuma, ja puuman on puma. Se on suvun Felidae perhe, joka on kotoisin Amerikassa. Se liittyy läheisesti kotikissa kuin sen serkku, leijona, jonka se muistuttaa ulkonäöltään. Sen koko vaihtelee sen elinympäristön, mutta pumas löytyy usein vuoristoalueilla siis nimi puuman. Se on yksinäinen eläin, joka on laajalti eri puolilla Amerikassa tarjoamalla sille useita nimiä ja tekemällä puma eläimen kanssa suurin määrä nimiä.Sana 'puuma' tulee Portugalin sana 'cucuarana', joka oli peräisin Tupi kieli, kun sana 'puma' tulee espanjan sanasta 'puma', joka oli peräisin Quecha kieli Peru.

Yhteenveto:

1. Sana 'pantteri' käytetään viittaamaan jäsenille eläimen sukuun Panthera jotka sisältävät tiikeri, leijona, Jaguar, ja leopardi taas sana 'puma' viittaa sukuun Puma joka on myös nimi sen jäsenen lisäksi puuma.
2. Sekä pantteri ja puma ovat jäseniä Felidae tai kissa perhe, pantteri on kotoisin Aasiasta ja Afrikasta vaikka ne löytyvät myös Amerikassa, jossa puma on natiivi.
3. Sana 'pantteri' käytetään myös viittaamaan melanistic mutaatiot Jaguar ja pantteri, jotka ovat joko mustia (Black Panther) tai valkoinen (valkoinen panther) kun 'puma' käytetään viittaamaan puuman tai puuma.