Ero joen alueen ja WatershedVesistöalueiden vs Watershed

Vesi on yksi tärkeimmistä osista Earth 'ekosysteemin. Se on osa, joka on hyvin tarpeen kasvuun kaikkien elävien olentojen, ja vesistöjä kuten joet ja valtameret ovat koteja monien vesikasvien ja eläimiä ilman joka meidän ekologinen tasapaino vaarantuisi.
Vesi voi olla monenlaisia, joko kiinteitä, nestemäisiä tai kaasua, mutta se on yleisempää nähdä vettä nestemäisessä muodossa. Näemme vesi valtamerien, merien, järvien, virtojen, lampia, ja jokia. Joet ovat perusta kaikkein asutuksen; monet yhteisöt sijaitsevat lähellä vesistöjä tai vesistöalueilla.
Vesistöalue tunnetaan myös valuma-alue, valuma, tai valuma-alueella. Se voi olla pienempi vesistöalueen jotka muodostavat yhdessä suuremman vesiallas. Kun sataa tai kun jää ja lumi sulaa, vesi, joka tulee niistä virtaa kohti vesistöalueen ennen poistumista kohti jokea, järvet, meret tai meri.
Vesistöalueita yleensä erotetaan harjanteet, vuoret, ja kukkulat. Vesi, joka on peräisin eri lähteistä, kuten joet, lammet, puroja, sademäärä, tai sulaminen lumi ja jää virtaa niiden kautta ja veteen altaan ja ulos toiseen vesistöön, yleensä enemmän.

Näitä landforms kutsutaan valuma, jotka ovat jakaa tai kohoumia, jotka erottavat vesistöalueelle tai valuma-alueella. Ne tunnetaan myös salaojitus jakaa, koska ne jakavat vesistöön tai vesistöalueita muista vesistöjen. Vedenjakaja on termi, jota käytetään Pohjois-Amerikan alueella viittaamaan vesiallas, joka on kooltaan pienempi ja virtaa pienempään pistorasiaan kuten virran tai kosteikko. Vesistöjä pidetään osana vesiallas. Muilla alueilla maailmassa, valuma ovat valuma jakaa joka leikkaa läpi joen järjestelmän.
Vaikka molemmat vesistöalue ja vedenjakaja ovat maa muotoja, ne ovat eri toimintoja ekologiaa. Yksi kerää veden eri lähteistä, kuten vesi, joka tulee valumisen koteja, veden sademäärä, ja muut pinta- ja kosteutta. Toinen jakaa vesistöalueelle tai kokoamiseen, kaikki vesi eri lähteistä konvergoi.
Yhteenveto:1. vesistöalue on elin maa, jossa veden eri lähteistä lähentyvät kun vedenjakaja voi myös merkitä samaa kuin vesialtaaseen, mutta se viittaa myös vedenjakaja tai maa muodossa, joka jakaa vesistöjen.
2. vesistöalueen valuu ulos kohti suuremman vesistö, kuten meressä tai meren kun vedenjakaja voi valua kohti pienempi vesistö jos se kutsutaan vesiallas.