Ero Klorofylli ja kloroplastitKlorofylli vs kloroplastissa

Klorofylli ja kloroplastit ovat molemmat löytyy kasveja. Molemmat ominaisuudet alkavat etuliitteellä 'kloori', joka on kreikkalainen 'vihreän'. On kuitenkin olemassa vähäisiä mutta elintärkeitä eroja kaksi.

Esimerkiksi lehtivihreä on olennainen osa fotosynteesin. Se on pohjimmiltaan kasvi molekyyli, joka on tärkeä rooli sekoittamalla ja luoda kasvin 's ruokaa prosessia kutsutaan fotosynteesi. Photosynthesis tapahtuu, kun vettä kasvin' juuret, ilma kasvi 's ilmaraot ja auringonvaloa klorofylli kaikki yhdistää ja sekoita yhdessä luoda ruokaa. kaikki nämä raaka-aineet muutetaan kemiallisen ja johtaa johonkin uuteen. klorofylli imee auringonvaloa ympäristöstä ja käyttää tätä valoenergia konvertoimalla sekä hiilidioksidia ja vettä hapeksi ja glukoosia muodossa. Vaikka tämä prosessi kutsutaan tapahtuu yhteyttämistä, klorofylli tuottaa energiaa rakenteessa sokeripitoisia hiilihydraatteja, jotka antavat tehtaan sen kasvua ja kehitystä. klorofylli ja koko fotosynteesin prosessi on koteloitu sisällä organelle kutsutaan kloroplastiin.

Klorofylli on myös pigmenttiä, joka antaa vihreän värin kasveissa. Koska klorofylli on valoa absorboivaa pigmenttiä, se imee sekä punaista ja sinistä valoa valkoisen valon spektrin ja heijastaa takaisin vihreää valoa. Tämä on syy, miksi ihmisen silmät nähdä vihreitä kasveja.
Siinä on myös kaksi tyyppiä: klorofylli A ja klorofylli B. Kuitenkin klorofylli doesnt 't kestää kauan. Syksyllä tai talvikuukausina, kasveja, erityisesti lehdet, käännä väriä vihreästä osaksi sävyt kultainen, ruskea, punainen ja viininpunainen. Tämä tapahtuu puutteen vuoksi klorofylli jää kasveja tai lehtiä. klorofylli, vihreä pigmentti, menetetään samalla muita pigmenttejä kasvit alkavat näkyä. Nämä pigmentit kutsutaan karotenoideja.

Koska klorofylli sisältää myös karotenoideja, pigmenttejä punaisia ​​ja keltaisia ​​löytyy myös kasveissa. Karotenoidit ovat myös pigmenttejä usein löytyy hedelmiä ja kukkia. Esimerkiksi porkkanat ja tomaatit saavat väriä tämäntyyppistä pigmenttiä. Ne ovat olemassa myös tehtaan 's lehtiä, mutta on piilotettu klorofylleistä aikana tietyn ajan. Kun klorofylli hälvenee lehdistä, karotenoidit vaihda klorofylli pigmenttinä lehtiä kääntämällä se eri sävyjä tai yhdistelmä punainen ja keltainen.

Toisaalta, kloroplasteja ovat kasvien kalvoja tai soluelimiin sijaitsevat kasvisoluissa ja muut eliöt, jotka käyttävät fotosynteesiä tehdä oman ruokansa. Kloroplastissa ovat soluelimiin jotka harjoittavat fotosynteesissä ja sivuston, jossa tapahtuu yhteyttämistä. Ne ovat myös vihreitä johtuen niiden käytön klorofylli ja sen läsnäolo kalvoja. Kloroplastissa ovat yleensä löytyy kasvi 's lehdet verrattuna muihin kasvinosiin. On noin satoja tuhansia kloroplastissa jokaisessa neliömillimetrin kasvin lehtiä.

Yhteenveto:

1. Klorofylli on valoa absorboivia kasvi molekyyli kun kloroplastissa ovat kasvi organelles.2. klorofylli avaa tietä valon luoda fotosynteesissä, samalla se on kloroplastissa että järjestää ja suorittaa koko prosessin.

3. klorofylli on kahdenlaisia. Kloroplastissa ole erilaista.

4. klorofylli mahdollistaa vihreä pigmentti kasveissa kun kloroplastit joko vihreitä, koska klorofylli.

5. Sen lisäksi vihreä pigmentti, klorofylli on myös karotenoideja, jotka ovat punaisia ​​ja keltaisia ​​pigmenttejä. Kloroplastissa eivät tuota pigmenttejä ollenkaan.

6. kloroplastissa löytyy suuria pitoisuuksia kasvissa 's lehdet. Klorofyllit löytyi sisältä kloroplastissa.