Ero Koit ja Perhosetcecropia koi

Koit vs Perhoset

Jotta erottaa toisistaan, taksonomit on osoitettu osa-tilauksen perhoset, nimeltään Rhopalocera, kun koit kuuluvat sub-järjestyksessä Heterocera. Molemmat tehdään toukka vaiheessa, joka on kotelo vaiheessa, ja lopulta metamorfoosi aikuiseksi perhonen tai koi.

Vaikka he samannäköisiä, Perhoset on monia eroja. Ensimmäinen ero käsittelee antennit. Perhoset ovat ohuet antenneja, jotka on pyöristetty lopussa osa. Toisaalta, koit hallussaan paksu, höyhenpeitteinen antennit. Toinen ero liittyy siiven rakenne. Koit on lisäksi siiven rakenne nimeltään Frenuloplastia. Frenuloplastia on ohut säie, joka yhdistää hindwing ja forewing. Selvin ero perhoslajeille ovat niiden siipi värejä. Perhosen siivet ovat kirkas väri, kun taas koi siivet ovat tummempia. Se 's tavallista nähdä keltainen, valkoinen, ja vihreäsävyisenä siivet perhosia. Mutta koit, niiden siivet rajoittuvat tummempia värejä kuten ruskea, musta tai harmaa. Syy tällaiseen väritys piilee neljäs ero: perhoset levätä yöllä, ja ovat aktiivisia päivällä, kun koit levätä päivällä, ja ovat aktiivisia öisin. moths hallussaan tummempia siipi värit auttaa naamioimiseksi heitä saalistajien kun ne sijaitsevat lepotilassa päivän aikana.

Lisäksi perhoset ovat hieno siipi asteikot, verrattuna suuri siipi asteikot perhosten. Viides ero perhoslajeille piilee niiden kehon rakenne. Perhoset ovat ohuet thoraxes ja sileä vatsan rakenteita, kun taas koit yleensä stout, karvainen ruumiinosia. Kuudes ero liittyy niiden lepoasentoja. Perhoset levätä niiden siivet taitettuna edellä selkänsä. Koit, toisaalta joko levittää siipensä leveä. Jotkut lajit Perhoset, eivät kuitenkaan noudata tätä suuntausta. Lopullinen erotus perustuu miten perhoslajeille spin kotelokoppansa. Kun käynnissä muodonmuutoksen, The kotelo perhonen, joka tunnetaan myös kotelo, on alttiina. Koi toukkia spin silkkinen kokongien ja niiden kotelo on piilotettu sisälle koteloida.

Huomioi kaikki nämä tärkeät morfologisia eroja, jos haluat tehokkaasti erottaa perhoset koilta. Ehkä paras erottava tekijä välillä perhoslajeille olisi aktiivista aikaa. Jos 're etsimässä kiinni perhosia perhonen puutarha, niin se olisi ihanteellinen metsästää heille päivällä, kun he' uudelleen lentävät noin vapaasti. Jos kuitenkin haluat lisätä yksilöiden oman koi kokoelma, sinun pitäisi metsästää niitä yöaikaan, tai voit myös etsiä koit päivällä, kun ne lepäävät.

Yhteenveto:

1. Koit ja perhoset kuuluvat samaan Order, Lepidoptera. Kuitenkin, ne luokitellaan eri osa-tilaukset: Rhopalocera perhosia, ja Heterocera varten koit.

2. Koit ja perhoset seitsemän morfologisia eroja.3. Ensimmäinen ero perustuu antennien ominaisuuksia.

4. Toinen ero perustuu siipi rakenteeseen.

5. Kolmas ero perustuu siipi väri.

6. Neljäs ero perustuu heidän aktiivista jaksoa: yö aikaa koit, ja päivä aikaa perhosia.

7. Viides ero perustuu koko ja laatu kehonsa rakenteita.

8. Kuudes ero perustuu niiden lepoasentoja: siivet taitettuna ja pidätellyt, perhosia, ja siivet levittää varten koit. On poikkeuksia tähän suuntaus pelin.