Ero Viceroy ja Monarch (Butterfly)Viceroy vs Monarch (Butterfly)

Koska niiden kuten esiintymisiä, varakuninkaan ja Monarch butterfly sekoitetaan usein toisiinsa. Molemmat perhoset ovat eri lajia, mutta muistuttavat toisiaan niiden saman fysikaalisen joilla tummanoranssi tai meripihkan värinen siivet mustilla raidoilla tai suonet. Reunoilla perhosten 'siivet on mustat listat ja valkoiset täplät.

Sen lisäksi lähes sama ulkonäkö, varakuninkaan ja Monarch perhosia voidaan nähdä samoilla maantieteellisillä alueilla, kuten Yhdysvallat, Southern Kanadassa ja Pohjois-Meksikossa. Tärkein syy samanlainen ulkonäkö johtuu varakuninkaan perhoset 'jäljitellä' Monarch perhosia. Mimicking Monarch perhonen, varakuninkaan perhonen voi olla sekoittaa muiden perhonen ja voidaan suojata eri saalistajat.

Malli tässä kuvassa on Monarch perhonen joka on yksi tunnustettu perhonen laji maailmassa. Se on myös maine myrkyllisten kun syödään, hyvä syy, miksi monet saalistajat usein jäädä pois Monarch perhonen kun näköpiirissä. Monarch perhonen saa toksiini koska sen ruokavaliossa milkweed joka sisältää alkaloideja.

Varakuninkaan perhonen ottaa tämän edun matkimalla ulkonäkö Monarch perhonen sen meripihkan värinen siivet. Keltainen väri on varoitus ja signaali siitä, että perhonen kuljettaa myrkkyä sen järjestelmään. Periaatteen mukaisesti MUllerin matkiminen, niin Monarch perhonen ja varakuninkaan perhonen voivat hyötyä toisistaan ​​ja suojattava myös syövät kukin perhonen 's saalistajat.

Kun syrjään karu samankaltaisuus kaksi lajia perhosia, on suuria eroja kahden. Viceroy perhoset ja Monarch perhoset eivät ole läheisessä vaikka ne jakavat saman luokittelun Britannia tilaukseen. Ero alkaa alaheimolle lajeihin nimi. Lajin nimi Viceroy perhonen on Limenitis Arkippukselle kun Monarch perhonen on Danaus plexippus.

Toinen ero on, että vertailussa sekä perhosia 'anatomia. Vaikka varakuninkaan ja Monarch ovat samanlaisia ​​esiintymisiä, hienoisia eroja kuten varakuninkaan' Black, vaakasuora viiva sen pohjassa tai takajalat siipi on tärkeä vihje tunnistaa nimen tai identiteetin varakuninkaan perhonen.

Molemmat perhoset eroavat toisistaan ​​myös myrkyllisyyden. Monarch perhonen pidetään enemmän myrkyllisiä ja enemmän tappava perhonen kuluttaa samalla varakuninkaan kuljettaa myrkkyä, mutta ei tarpeeksi eikä voimakkaita tarpeeksi verrattuna Monarch perhonen. Toisin kuin Viceroy perhonen, Monarch perhonen on kooltaan suurempi, ja on laajempi kärkiväli. Monarch perhonen on myös käytännön vaeltavat keväällä Keski Meksiko Keski Kanada.

Kaksi perhosia myös vaihdella ennen tulossa lopulliseen muutosta. Monarch butterfly kuin toukka on olento valkoinen, musta ja keltainen kun nuori Viceroy toukka on olento ruskealla tai oliivin vihreä, valkoinen täplä selässä. Koska kotelo, varakuninkaan on ruskeaa tai kermasta eläin värillinen kuin kuollut lehtiä, kun Monarch kotelo on elävä olento, jolla on vihreä väri kuin nuori lehtiä.Ruokavaliossa kaksi perhosia on myös erilainen. Monarch perhonen syö milkweed ja imaisee alkaloidi, joka tekee myrkyllisten muihin eläimiin, kun varakuninkaan perhonen syö poppeli ja Willow puita.

Vaikka lennon, Monarch perhonen liukuu tasaisemmin kuin Viceroy perhonen.

Yhteenveto:

1. Viceroy ja Monarch perhoset on samanlainen ulkonäkö ja ovat samanlaiset useimmissa tieteellisessä luokituksia. On kuitenkin olemassa hienoisia eroja lajien välillä.

2. Ensimmäinen Suurin ero on niiden tieteellisten nimien. Varakuninkaan perhonen (Limenitis Arkippukselle) on eri tieteellinen nimi ja ei läheistä sukua Monarch perhonen (Danaus plexippus).

3. Vaikka sekä perhoset muistuttavat toisiaan samalla, varakuninkaan perhonen on musta, horisontaalinen raita takana taka- siipi.

4. Toinen ero on ruokavaliotaan. Monarch butterfly syö milkweed kun Viceroy perhonen syö poppeli ja Willow puita.