Ero Badger ja WolverineBadger vs Wolverine

Pop kulttuuri on tehnyt molemmat ehdot ahma ja mäyrä legendaarinen: ahma, usein tunnistettu razor-clawed jäsen X-miehiä ja mäyrä, esillä flash sarjakuva, josta tuli yksi alkuun Internet villityksiä kaiken aikaa. Lisäksi nämä kaksi ovat yli osallistujaa populaarikulttuurin.

Ahman ja mäyrä ovat pörröinen ja tanakka nisäkkäiden lähtöisin Mustelidae (Weasel) perhe. Ne ovat yöllisiä lajeja löytyy talvinen piirit. Ahma, joka tunnetaan myös nimellä haisunäätä Bear, paholainen karhun, carcajou, ja syöppö, elää eristyksissä pohjoisessa, erityisesti Alaskassa, Siperiassa, Skandinaviassa, Venäjällä, Baltian maissa, Pohjois-alueilla Kanadassa, Kiinassa ja Mongoliassa. Toisaalta, mäyrä, jota kutsutaan myös Brock, asuvat Pohjois-Amerikassa, Irlanti, Iso-Britannia, Southern Skandinavian, Itä Japanissa ja Kiinassa. Vaikka molemmat lajit ovat hyvin suunnattu selvitä erittäin kylmä ilmasto, jotkut fyysinen variaatioita välillä ovat ilmeisiä.

Ahma, on suurin maanpäällinen mustelid, on enemmän lihaksikas ja voi painaa jopa 80 kiloa, jonka pituus on enintään 36 tuumaa. Se voi helposti muistuttaa karhun. Sen turkki on paksumpi, oilier ja korkeammin hydrofobisia, joten se kestävät vettä ja pakkasta. Mäyrä on kuitenkin tuskin puolet ahmoja 'massan 15-30 kiloa, joiden pituus on enintään 30 tuumaa. Mäyrä' turkin on vähemmän joustava pakkaselle, mutta se on kehittänyt maanalainen elinympäristö nimeltään 'as' kasvattaa selviytymisen kylmältä. Myös, mitä siitä puuttuu kooltaan, se kompensoi äänenvoimakkuuden. Mäyriä on ryhmitelty erittäin sosiaalisia klaanit jopa 13 aikuisille jäsenille, kun taas ahma ovat yleensä yksinäinen.

Lisäksi ne ovat molemmat alueellisia luonteeltaan ja ovat tunnettuja tuoksu-merkintä alueellaan ja ruokaa myskin peräaukon eritteiden. Molemmat lajit ovat surullisen maine ferociousness ja voimaa; Joissakin tilejä, ne ovat jopa pidetään kaksi vaikein jäsentä näätäeläimet. Mutta ahma on epäilemättä enemmän energinen, fiksu, vaikeasti ja vastaanottavainen verrattuna mäyrän, mikä puolestaan ​​loistaa fyysinen monipuolisuutta tapoja kaivaminen, uinti ja kiipeily. Mitä metsästys- ja ruokavalio, ahma, lihansyöjä, on tottunut ottaen keskisuurille nisäkkäät kuten hirvi, lammas, ja pienet karhut sen saalista.

Lisäksi sen fierceness ja vahvuus ulos suhteessa sen kokoon sallii sen ottaa saalista niihin monta kertaa sen kokoinen, hirviä esimerkiksi. Sen sijaan mäyrä 's ruokavalio on enimmäkseen riippuvainen lierojen, hyönteisiä, jyrsijöitä, grubs, sammakkoeläimet kaivamalla. Sen nopeus varustaa sen hankkimaan nopeasti liikkuvat nisäkkäät kuten kanit ja pienet vaihtelut matelijat ja linnut maanpäälliset, vedessä tai puita. Koska kaikkiruokainen, se myös ruokkii hedelmiä ja juuria. vaikka sen metsästys disposition, nälkään, sekä loisten vaurioita, osoittautuu olevan tärkein kuolinsyy aikuisilla mäyriä.

Keskimääräinen Mäyrä voi elää vain enintään kaksi vuotta; jotkut saattavat nousta jopa kahdeksan vuotta. Ahma outdoes sen keskimääräinen elinikä on 17 huikea vuotta. Siitä huolimatta sekä ahma ja mäyrä nyt valitettavasti kuuluvat luetteloon uhanalaisten eläinten hyväksikäytön vuoksi arvokkaiden osien, erityisesti turkista.Yhteenveto

1. Sekä ahma ja mäyrä kuuluvat Mustelidae. Ne ovat yöllisiä metsästäjien, pidetään kaksi vilkkaimmillaan ja vaikein heidän laatuaan.

2. Ahma on massiivisempi, kestävät paremmin pakkasta ja varustettiin metsästää nisäkkäisiin monta kertaa sen kokoinen.

3. Mäyrä, vaikka pienempiä rakenne, on enemmän ketterä kaivaminen, uinti ja kiipeily. Siten hyvin asetettu metsästykseen maanalainen, maanpäälliset, puissa ja vedessä.