Ero Oceanic ja Continental CrustOceanic vs Continental Crust

Uloin kerros maapallon, kuori, peittää planeetan. Kuori kelluu päälle sulan vaipan. Perustuslakiaan ei ole sama kaikkialla. Näin ollen kuori on jaettu kahteen tyyppiin; Manner kuori ja valtamerten kuori.

Oceanic Crust
Oceanic kuori on se osa maapallon 's kuori, joka peittää meressä vesistöalueilla. Se koostuu tumma kiviä koostuu basaltti. Tämä kivi koostuu piistä, happea ja magnesium.
Tiheys valtamerten kuori on noin 3. 0 g / cm3. Manner kuori on pienempi tiheys. Tämä ero keskimääräisen tiheyden ansiosta monet luonnollinen ilmiö esiintyvän ja pinnan alla Maan. Valtamerten kuori tuskin kelluu vaipan.

Valtamerten kuori käy läpi erikoinen ilmiö. Iän myötä Oceanic kuori kerää kerros jäähdytetty vaipan alapuolella. Tämä aiheuttaa kaksikerrosrakenne vaipua kuuma, sula vaipan. Kerran vaipan, valtamerten kuori sulaa ja on näin kierrätetään. Tämän takia prosessi on puuttuminen vuotiaiden valtamerten kuori. Tämä ilmiö on poissa tai harvinaisia ​​Manner kuori.
Paksuus sekä sakkaa vaihtelee. Sillä Oceanic kuori, paksuus on noin 3-6 mailia, joka on noin 5 10 kilometriä. Oceanic kuori on ohuempi kuin Manner kuori.Continental Crust
Manner kuori osuus 40% Maan pinnalla. Se koostuu graniitista, joka on väriltään vaaleaa. Tämä kallio on runsaasti ainesosia, kuten piitä, alumiinia, ja happi.
Tiheys Manner kuori on paljon vähemmän verrattuna valtamerien kuori. Se on likiarvo 2. 6 g / cm3. Tästä johtuen tiheyksien ero magma välillä valtamerten kuori ja Manner kuori, mantereet jäädä paikoilleen, ja molemmat sakkaa voivat kellua magma. Manner kuori kelluu paljon vapaammin magma.
Manner kuori on paljon paksumpi verrattuna valtamerien kuori. Se on paksuus vaihtelee 20 mi., Joka on noin 35 km., Tasangoilla, peräti 40 mi., Joka on noin 70 km., On korkeimmat vuoret.
Yhteenveto:

1. Oceanic kuori koostuu basaltti, kun Manner kuori koostuu graniitti.
2. valtamerien kuori on ohuempi, kun Manner kuori on paljon paksumpi.
3. valtamerien kuori on tiheämpää kuin Manner kuori.
4. Manner kuori on suurempi noste kuin valtamerten kuori.
5. Kierrätys on läsnä valtamerten kuori, kun tämä menettely on poissa Manner kuori.