Ero Goat ja Lamb Goat vs Lamb

Eläinkunnan on hyvin monipuolinen. Se koostuu eri eliöiden, joissa on monimutkaisia ​​solun rakenteet ja voivat liikkua itsenäisesti. Se on jaettu kuuteen luokkaan, nimittäin; Insecta, Chordata, sammakkoeläimet, Reptilia, Aves, ja Mammalia.
Vuohia ja karitsat tai lampaan kuuluvat nisäkäsluokkaan, onttosarvisiin, ja Vuohieläimet subfamily. Vaikka ne liittyvät läheisesti toisiinsa, ne ovat kaksi eri lajia. Vuohi on Capra hircus 60 kromosomia, kun taas lampaan ja karitsan on Ovis aries 54 kromosomia.

Ne eroavat toisistaan ​​myös ruokailutottumukset, vaikka ne ovat molemmat kasvi syövillä. Vuohet mieluummin syödä huipulle kasvien samalla karitsat mieluummin syövät kasveja, jotka sijaitsevat lähellä maanpintaa. Lampaan ja karitsan syödä enemmän kuin vuohet joten niitä on valvottava.

Vuohet ovat itsenäisempiä ja älykäs samalla karitsat haluavat pysyä lauman ja eksyä helposti, kun erotettu muista karitsat tai lampaita. Niillä on erilaisia ​​ääniä, ja vuohien on selvä haju varsinkin kun seksuaalisesti aktiivisia, kun karitsat eivät haise kuten vuohia tehdä. Fyysisesti ne ovat vieläkin erilaiset. Vuohet ovat sarvet ja pyrstöt, jotka voivat viitata jopa samalla lampaan ja karitsan ovat tyypillisesti hornless ja vain harja-, mutta on joitakin, jotka eivät ole liu'utetaan sarvet ja lyhyet hännät.Vuohet ovat hiukset, joka ei edellytä leikkaamista, ja niiden sorkat on leikattu säännöllisesti. Lampaan ja karitsan, toisaalta, on fleece, joka on murtunut kerran vuodessa ja sorkat, jotka tarvitsevat vähemmän hoitoa. Ne ovat molemmat alttiita loisia, vaikka vuohet helposti tartunnan täit ja silsa samalla karitsat voivat saada tartunnan kanssa vatsa matoja ja loisia.
Vertaamalla niiden maito, lampaan ja karitsan on maitoa, joka on korkeampi rasvaa kuin vuohien tehdä. Vaikka niiden lihat ovat samanlaisia ​​maku, vuohen on pienempi rasvaa ja kolesterolia sisältö kuin lampaanlihasta. Se on hyvin laiha ja on runsaasti proteiinia ja maistuu hyvin paljon riistaa tai peuranlihaa, ja naudanlihaa.

Yhteenveto:

1. Lampaan karitsat ovat nisäkkäitä, jotka kuuluvat onttosarvisiin ja Ovis aries lajin kun vuohi on nisäkäs, joka myös kuuluu onttosarvisiin mutta on sitä Capra hircus lajeja.
2. Vuohet on 60 kromosomia, kun taas lampaan on 54.
3. Molemmat syövät kasveja, mutta vuohet syövät yläosien kasvien pikemminkin kuin lähellä maata kuin karitsat tehdä.
4. vuohet ovat älykkäitä ja itsenäisiä samalla karitsat ovat hyvin riippuvaisia ​​toisistaan. Ne eksyä kun erillään laumasta.
5. Vuohet hajua ja keräävät loisten kuten täit ja ringworms kun karitsat ovat vähemmän haiseva ja yleensä tartu mahan matoja.
6. lampaat maito on korkeampi rasvapitoisuus kuin vuohen maidosta.
7. Vuohen liha on kevyempi, pienempi rasvaa ja vähemmän kolesterolia samalla lampaanliha on korkeampi rasvaa ja kolesterolin pitoisuus.
8. Vuohet ovat hiukset, joka ei tarvitse murtunut säännöllisesti, kun lampaan ja karitsan on fleece, joka on murtunut vähintään kerran vuodessa.