Ero Sea taimenen ja lohenSea Trout Vs Salmon

Meritaimen (Salmo trutta) pidetään jotain arvoitus. Heinäkuun ja marraskuun välisenä ne vaeltavat kotoaan merestä jokiin ja puroihin kutemaan, joissa naaraat antaa noin 10000 munaa. Parittelun jälkeen he palaavat mereen, jossa ne pyrkivät jäämään lähellä rannikkoa, suosimalla alueilla, joilla makea vesi pääsee mereen.

Lohi (Salmo salar) tunnetaan nimellä 'kuningas kalaa.' Hekin tekevät valtavasti matkan elämänsä aikana, siirtyessä makean veden virrat niiden nuorten ruokailupaikoilta Pohjois-Atlantin valtameren ja takaisin kutemaan. Niiden kyky palata samaan virtaan, jossa he olivat kuoriutuneet on innostunut ja mystified biologien satoja vuosia.

Molemmat ovat siis muuttavia lajeja, joissa on suuret meritaimenen on usein luullaan lohta. Vaikeus, monille, on tunnistaa oikein kunkin lajin, sillä ne ovat suunnilleen samankokoisia.

Erottaa toisistaan ​​on rannan testi, joka vahvistetaan selvästi lajeja. Ota asteikolla luottaa vinoon linja takapäästä rasvaevän alas kylkiviiva. Lohi siellä on 10- 13 vaaka ja varten meritaimen 13-16.

Yläleuan luu on ulkoinen luu, joka ulottuu taaksepäin päällä puolella kaloja suuhunsa. Huomautus suhteelliset asemat yläleuan luun silmään. Meri taimen on suurempi ja pidempi suun kuin lohi. Takareunasta taimen 'suussa ulottuu hieman pidemmälle vedetyn kuvitteellisen viivan alas silmään, kun taas lohen silmän ja suun reuna ovat lähes linjassa.

Pyrstö suuri meritaimen voi myös olla kupera kun levällään ja joka tapauksessa on lähes neliö. Lohi ovat selvästi haarainen hännät.

Yleensä meritaimen on stouter kuin lohi, ja laajempi niskasta häntää. Sanotaan, että kun hallussa hännän, joka on meritaimen luistaa läpi sormien, kun lohi pitää vakaana.

Ulkonäöltään, lohi on hoikka ja virtaviivainen, kun meritaimen on pyöreä ja vanttera. Lohi 'pää on terävä, mutta meritaimen' s on pyöreämpiä. Lohi 's väri on suhteellisen vähän paikkoja, mutta meritaimen on usein voimakkaasti täplikäs.Yhteenvetona, kaksi lajia eroavat toisistaan ​​seuraavien seikkojen osalta:

1. lohi 's mittakaavassa määrä on 10-13 taas meritaimen' s on 13-16.

2. meritaimenen on suurempi ja pidempi suun kuin lohi.

3. meritaimenen 'hännän on kupera, mutta lohi' s on kaksihaarainen.

4. lohi 'pää on terävä, kun meritaimenen' s on pyöreä.

5. meritaimenen voimakkaasti täplikäs, lohi ei ole.