Ero mafic ja felsisiäMafisia vs felsisiä

Käsitteeseen mineralogian tai geologialle paljon laajemmassa merkityksessä, kahta termiä käytetään yleisesti kuvaamaan ominaisuuksien kiviä ja myös laavaa. Nämä ehdot ovat mafis ja felsisiä.

Kun käytetään kuvaamaan ominaisuuksien laava, mafisten laava tarkoittaisi, että se on runnier tai enemmän viskoosi vastakohtana felsisiä lava. Syy tällaiseen on piidioksidin määrä läsnä lava. Vuonna mafisia lavas, on vähemmän piidioksidia kuin felsisiä. Kanssa runnier laava, tulivuorenpurkaus ei todennäköisesti ole, että väkivaltainen Esimerkkeinä Havaijin saaren tulivuorenpurkaukset.

Lisäksi mafisia laava vastaa kalliomuodostelman tunnetaan basaltti. Jos tutkia huolellisesti lattian merelle, te ei pitäisi 't on yllättynyt, että suurin osa siitä on tehty basaltti. Lisäksi se liittyy luonteesta puolivälissä valtameren harjanteet sekä Interplate vulkanismi.

Sen sijaan felsisiä laava on yleensä löytyy erityistä geologista alueilla tunnetaan yhtenevät vyöhyke. Näillä alueilla geologinen levyt törmäävät. Koska läsnäolo valtavia määriä piidioksidia tällä alalla, ja lisäksi ympäröivän veden ja palanut maa, yhdistelmä luo enemmän sakea lavas ja enemmän väkivaltaisia ​​purkauksia. Ja toisin kuin sen mafis vastine, felsisiä laava tuottaa andesitic ja rhyolite kallioperään.Mitä käyttöä felsisiä ja mafis käsitteeseen magmaattisia kiviä, nämä termit ovat todella kuvaavat piidioksidisisältö. Sinänsä magmaattisia kivilajeja on kuvattu, joka perustuu niiden silikaattimineraaleja. Järjestetty tapa lisätä piidioksidin sisältöä, vulkaaninen kiviä voidaan kuvailla olevan ultramafiset, mafis, väli-, ja felsisiä. Tämä tarkoittaa sitä, että ultramafisissa on kivilaji, jonka ainakin piidioksidin kun felsisiä on eniten silikaattiyhdistettä.

Yhteyteen porrastus kiviä suhteessa sen piidioksidin sisältöä, ehtoja ultramafiset alas felsisiä, tarkoittaa myös heikentää niiden värejä. Siten ultramafisissa kivet ovat tummin väri taas felsisiä kivet ovat kevyin. Tämän selittämiseksi, geologit väittävät, että mafic 'pimeää ulkonäkö johtuu rinnakkaiselo magnesiumia ja rautaa, jotka ovat yleensä sidottu piidioksidi.

Yhteenveto:

1. mafisia lava on pienempi viskoosi kuin felsisiä lava.
2. mafisia lava on hallitseva puolivälissä meressä harjanteita kun felsisiä ensisijaisesti sijaitsee yhteneviä alueilla.
3. mafisia lava indusoi heikompi purkaukset vastakohtana vahvempi purkauksia felsisiä lava.
4. mafisia laava luo basaltti kun felsisiä laava tuottaa andesitic ja rhyolite kiviä.
5. Joko kuvaamisessa kiviä tai laava, mafis tarkoittaa, että lava tai kallio on vähemmän piidioksidia samalla felsisiä merkitsee sitä, että lava tai kallio on eniten piidioksidia.