Eroa on Filly ja Mare tammavarsa vs a Mare

Hevoset hoofed nisäkkäitä kehittynyt pieni, multi-toed eläin isoon, yhden pohjantikka eläin, joka näemme tänään. Ne kotieläiminä 4000 BC, ja nykyään on vain muutamia eri hevosta, jotka pysyvät luonnossa; Przewalski 's hevonen ja luonnonvaraisten hevoset tuli kesyjä hevosta, jotka elävät luonnossa.

Ne ovat erittäin nopeita olentoja ja on erittäin hyvä tasapainoa, jotta ne voivat paeta saalistajia. Ne pystyvät myös nukkua joko seisten tai makuulla. Tässä ovat eri annetut nimet hevosten eri vaiheissa:

? Varsa, joka on mies tai nainen hevonen, joka on alle vuoden vanha. Sitä kutsutaan myös imeväiset, ja sen jälkeen se on vieroitettu sitä kutsutaan vastavieroitettua.
? Yksivuotias, tämä on mies tai nainen hevonen, joka on vuoden vanha.
? Colt, joka on neljä vuotta vanha mies hevonen.
? Ori, joka on neljä vuotta vanha tai vanhempi hevonen, joka ei ole kastroitu.
? Ruuna, tämä on kuohittu mies hevonen kaiken ikäisiä.
? Filly, joka on nuori ja unbred nainen hevonen vuotiaita yhdestä neljään.
? Mare, joka on naispuolinen hevonen, joka on neljä vuotta tai vanhempi. Ne ovat naisen hevoset, jotka on kasvatettu.

Joissakin tapauksissa tamma määritellään nuori nainen hevonen alle kolme vuotta vanha, mutta määritelmä, jota käytetään useimmiten on, että se on nuori nainen hevonen viisi vuotta vanhoja tai vähemmän. Tamma, toisaalta, on määritelty aikuisen naisen hevonen viisi vuotta vanhoja tai vanhempia.

Näitä termejä käytetään myös kuvaamaan muita naisten hevoseläinten kuten muulin ja seeproja. Mares kasvatetaan, ja niissä on niiden vauvoja 11 kuukautta. Ne yleensä vain tuottaa yksi varsa jokaista raskauden vaikka harvoin twin syntymät.Vaikka fillies ovat jo sukukypsiä kaksivuotiaana, niitä ei kasvatettu ennen kuin ne ovat enää kasva. Tämä tapahtuu iässä neljä lähtien tai kunnes ne ovat jo tammaa. Tammat voivat tuottaa varsojen kunnes niiden luvulle.

Sekä fillies ja tammojen käytetään raviurheilu. Kahden vuotias, tammavarsa voidaan kouluttaa kilpa. Tammat ovat älykkäitä, rohkeita, ja helppo käsitellä, joten ne sopivat raviurheilu. Vaikka ne voivat tulla ahdistunut kun erotettu varsojen, ne eivät ole helposti hajamielinen aikana rotuja ja ovat erittäin uskollisia niiden ratsastajat.

Yhteenveto:

1. tamma on nuori nainen hevonen, joka voi olla joko alle kolmen tai viiden kun tamma on aikuisen naisen hevonen, joka on neljä-viisi vuotta tai vanhempi.
2. Vaikka tamma on jo sukukypsiä kaksivuotiaana, niitä ei kasvatettu, kunnes ne saavuttavat ainakin nelivuotiaana.