Ero Kala ja MatelijatFish vs. Matelijat

Kala on eläin, joka elää vain vedessä, kun taas matelija asuu sekä maalla että vedessä. Kala on vesiympäristön selkärankaisten joka on kylmäverinen tai ectothermic. Matelija on myös kylmäverinen eläin, joka kuuluu scutes tai asteikkoja. Kala on myös vaaka, vaikka ne ovat poissa rustokalat. He ovat pariksi tai pariton evät, vaikka matelijoiden on pienet jalat raajat. Kalat löytyy runsaasti meressä tai makean veden. Saatat nähdä matelijat vedessä tai maalla kuin krokotiilit ja alligaattorit jokien ja liskoja ja Chameleons omassa talossa tai puutarhassa. Joitakin esimerkkejä kalat ovat nahkiainen, hait, ray kala jne, kun taas liskot, krokotiilit, käärmeet, kilpikonnat jne ovat matelijat.

Matelijat ovat yleensä oviparous, että on ne munivat, vaikka monet matelijalajin myös antaa synnytys. Tämä ei päde kaloja, jotka kehittävät munat ulkopuolella kehon ulkoinen hedelmöitys tapahtuu. Evät kalan todella muutettu raajojen on oikaistu uinti. Matelijat ovat kynnet niiden jalat (paitsi legless liskoja). Niiden munat ovat lapsivesi, mikä tekee niistä sopivia munimaan maalla. Kala hengittää kidukset, jotka ovat valmistettu lanka kaltaisia ​​rakenteita tunnetaan filamentteja. Ne kulauksella raikasta ilmaa suusta ja vapauttaa sen kautta kidukset. Matelijat on vankka kallon nenän aukkoihin heillä on keuhkot, jotka tuuletettu läpi aksiaalisen lihaksisto.

Itse asiassa, kun otetaan huomioon evoluutioteoria, kala oli hallitseva muoto meren elämää, joka lopulta siirtyi kehittyä matelijat ja muut maa selkärankaiset. Matelijat on yleensä kolme Chambered sydän eteisten, osioitu kammion ja kaksi aorttoja. Vastakohtana tälle, sydän kala on kaksi chambered elin, joka mahdollistaa verenkiertoa kautta eteisen osaksi kammion. Excretory järjestelmä matelijoiden suoritetaan molemmat munuaiset, jotka eivät voi tuottaa virtsaa. Siten veden imeytyminen matelijat suoritetaan paksusuolessa. Kala hajanainen niiden typpipitoiset jätteen läpi kidukset. Suolaisen veden kalat menettävät vettä osmoosin.Yhteenveto

Kala elää vain veteen; matelijat voivat elää sekä maalla että vedessä
Kala on selkä tai ventral evät liikkumiseen; matelijat ovat lyhentyneet raajojen liikettä varten
Matelijat ovat kolme chambered sydän, kun kala on kaksi Chambered sydän