Ero Ensisijaisen ja toissijaisen SuccessionEnsisijainen vs Toissijainen Succession

'Perintö' on useita monimutkaisia ​​prosesseja tapahtuu ympäristössä koska eri voimat ohjaavat luonteeltaan. Tärkeimmät syyt johtavat peräkkäin ovat ilmastolliset tekijät, kuten eroosiota, tuuli, tuli, ja tulivuoren toimintaa. Bioottiseen tai elävät voimia, jotka ajavat prosessin Sukkessio ovat prosesseja, kuten muuttoliike, yhdistäminen, kilpailu, reaktio, jne, jotka aiheuttavat muutoksia väestön lyhyissä jaksoissa.

'Ekologinen peräkkäin' voidaan luokitella eri riippuen eri parametrien. Kuitenkin kaksi päätyyppiä peräkkäin voidaan ryhmitellä ensisijainen peräkkäin ja toisen peräkkäin.

ensisijainen Succession
Missä tahansa ympäristössä, on se maan, meren tai makean veden, ensisijainen peräkkäin on ensimmäinen elämänmuoto, joka näkyy alustaan. Jos kyseessä on ensisijainen peräkkäin, ei ole aikaisempaa elävä asia minkäänlaista läsnä. Ensimmäinen eriä organismien sijoittuville että ympäristössä kutsutaan ensisijainen colonizers, ensisijainen yhteisö, tai yksinkertaisesti pioneereja.

Ensisijainen peräkkäin tapahtuu, jos alue on täysin vailla kasvillisuutta, kuten paikoissa tuhoutunut vulkaanista toimintaa tai jäätiköitä. Tyypillisiä esimerkkejä ensisijainen peräkkäin ovat lajeja, kuten jäkälien ja levät. Ne muodostavat peruslinjan muiden lajien itää ja kasvaa alueella.

Kun esimerkki vulkaaninen toiminta, ensimmäinen elävä organismi näkyvän rock muodostettu jäähdytetään magma ovat jäkälät. Koska toimintaa näiden monimutkaisten organismien halkeilua alaspäin kallion tapahtuu joka takaa kasvua seuraavan lajit, joita levien ja sammalia. Halkeamia kiviä laajentaa ja muodostumista maaperän tapahtuu väistymässä ruohoja ja pieniä pensaita, jotka myöhemmin auttaa vakauttaminen kliimaksi havupuiden.

Vuonna hydrosere, esimerkiksi ensisijainen peräkkäin alkaa kasviplanktonin kuten sinilevä, piilevät, ja bakteerit jne mikä aiheuttaa myöhemmin kehitystä juurtuneesta sukelluksissa kasvit, kelluva kasveja, ruoko suot, sedge niittyjä, metsiä, ja lopuksi metsät.toissijainen peräkkäin

Toissijainen peräkkäin on toinen Sukkessio. Tämäntyyppinen peräkkäin alkaa aikaisemmin rakennetuista substrata joka oli läsnä noin elävän aineen aikaisemmin. Tämäntyyppinen peräkkäin pakotetaan koska edellinen väestö tuhottiin johtuen tekijöistä, kuten äkillinen jyrkkä muutokset ilmastossa, kuten tulva tai kuivuus tai bioottinen toimenpiteiden kuten betonoinnin tai tulipalo. Näistä tekijöistä johtuen alueelle menetti elävän aineen, mutta kasvualusta on muutettu yllä elävä aine ja siten seuraavan väestö kehitysliuottimena on nimeltään toissijainen peräkkäin.

Toissijainen peräkkäin on suhteellisesti nopeammin kuin ensisijainen peräkkäin. Ottaen esimerkki hydrosere jossa ensisijainen peräkkäin on pyyhitty pois, koska ympäristösyistä, toissijainen peräkkäin ensues muodossa suon. Tämä sammal sitten johtaa kasvun korkeamman lajeja.

Rock, jossa kasvillisuus on tuhoutunut tulipalossa, toissijainen peräkkäin alkaa jäkälien uudelleen. Rikas, orgaanista ainesta jäljellä tulen auttaa nopeasti peräkkäin ja pian rikas havupuut nähdään alueella.

Yhteenveto:

1. Ensisijainen peräkkäin alkaa paljaat pinnat samalla, toissijainen peräkkäin alkaa alueella, jota oli aiemmin asuttu.