Ero Gekot ja Kameleontit Gekot vs Kameleontit

Gekkoja ja chameleons ovat liskoja, mutta monia eroja. Geckos ovat pieniä liskoja jotka kuuluvat Gekkonidae perheelle. Chameleons ovat suuria liskoja jotka kuuluvat Chamaeleonidae perheelle.

Gekot on runsaasti nähdään lämmin elinympäristöjä, ja ne ovat tunnettuja ainutlaatuinen ääntelyä mikä sirkutusta ääniä. Gekot koostuvat 3 subfamilies ja 80 sukuihin. Noin 600 lajia gekkoja nähdään. Päinvastoin, chameleons koostuvat 2 genre ja noin 50 lajia ovat huomanneet. Chameleons nähdään myös lämpimässä ilmastossa ja ei tee kuulostaa että gekkoja.

Chameleons jotka eroavat syvyysvaikutelma mobiili silmänsä, papukaija kaltainen zygodactylous jalat, pitkä, erittäin muunnettu suulakepuristettavia kielensä, tarttuma hännän, ja vaakunat päälaelleen. Toinen ainutlaatuinen piirre kameleontti on sen kyky muuttaa korin värisiksi. Väri muuttuu tilanteen mukaan. Gekot nähdään eri värejä, kuten sininen, violetti, musta ja pinkki. Toisin Chameleons, geckos ovat kaikkein värikäs liskoja.

Gekot ovat sulatettu silmäluomet, ja noin 75 prosenttia lajeista ovat yöllisiä pysty- ja kapea oppilaita. Toinen geckos on pyöreä oppilaita. Gekot on litistetty elinten leveä, litteä pää, ja lyhyt kaulaa. Heidän jalkansa, jotka ovat kuin varpaat, on pieni koukussa harjakset. Tämä auttaa heitä kiivetä seinät ja katot. Gekkoja ovat arboreal ja insectivores. Osa gekkoja ovat kanat ja muut viviparous.Chameleons on suuri pää, sivusuunnassa pakattu elimet, ja tahmea kieliä. Heillä on sulatettu jalat. Tarttuma tail yhdessä niiden sulatettua jalat auttaa chameleons siirtyä haarasta toiseen. Heillä on kartion muotoinen silmät työntyvät päätään. Silmät liikkua kaikkiin suuntiin.

'Gecko' on termi, joka on johdettu Malaiji Gekoq joka jäljittelee sen huuto. 'Chameleon' on johdettu Latinalaisen Chamaeleo joka on lainattu antiikin Kreikan Khamaileon. 'Khamai' tarkoittaa 'päällä' ja 'leon' tarkoittaa 'leijona.

Yhteenveto:

1. Gekot ovat pieniä liskoja jotka kuuluvat Gekkonidae perheelle. Chameleons ovat suuria liskoja jotka kuuluvat Chamaeleonidae perheelle.
2. Gekot koostuu 3 subfamilies ja 80 sukuihin. Noin 600 lajia gekkoja nähdään. Päinvastoin, chameleons koostuvat 2 genre ja noin 50 lajia ovat huomanneet.
3. Gekot ovat tunnettuja ainutlaatuinen ääntelyä mikä sirkutusta ääniä.
4. Ainutlaatuinen piirre kameleontti on sen kyky muuttaa korin värisiksi. Väri muuttuu tilanteen mukaan.