Ero Tundra ja DesertTundra vs Desert

Tundra ja aavikon kaksi biomes Alentuneen sademäärän. Alentuneiden sademäärä korko, lajien monimuotoisuus näissä biomes on vähemmän verrattuna muihin biomes kuten savanni, niityt, ja chaparral. Kuitenkin yksilöiden määrän laji on usein suuri.

Tundra
Tundra biomi sijaitsee pääosin pohjoisella napapiirillä ja arktisilla niemimaalla eteläisellä pallonpuoliskolla. Kasvillisuus koostuu pääasiassa heinät, yrtit, ja jäkälät.
Tämä alue on edessään äärimmäisille luonteesta jossa lämpötila saavuttaa -50o F talvet. Kesät ovat hyvin lyhyitä tällä alueella. Koska tämä tekijä, ainoastaan ​​päällimmäinen kerros maaperän sulatetaan. Syvempi maakerrosten pysyvät jäädytettyinä koko vuoden jota kutsutaan nimellä 'ikirouta.' Ankarassa ilmastossa, ettei maaperän ja ravinteiden tekee siitä kova paikka hengissä.

Menestynein kasveja tundrakasvillisuus ovat sammalet ja jäkälät. Ne vaativat vähän maaperän hengissä. Tundralla, kasvien juurien ovat leveitä ja matalia ylläpitää nopeaa, jäinen tuuli. Jotkut korkeammat kasvit kuten kataja ja Willow ovat sopeutuneet niin kääpiöt ja kasvaa vaakasuoraan maata pitkin.

Eläimiä elävät tällä alueella ovat pääasiassa: caribou, hirvi, sopulit, Kärpät, hiiret, ja metsästäjät kuten susia. Eläimiä menestyksekkäin tällä alueella ovat: Jääkarhu, mursut, hylkeet, pingviinit, ja Arctic kettuja. Monet muuttolinnut vierailla tundralla kesällä. He valitsevat tällä alueella niiden pesimäpaikkoja.
Tundra on yksi hauras biomes. Ravintoketjuun tällä alueella on suhteellisen yksinkertainen ja niin se on helppo saada häiriöitä.

aavikko
Aavikot ovat kuivin planeetan alueet. Nämä ovat ne alueet, jotka saavat vähemmän kuin 25cm. sademäärä vuodessa. Aavikot on niukka mitään kasvillisuutta lainkaan. Tämä biomi myös äärimmäisiä lämpötiloja molemmin puolin. Elohopea saavuttaa huippunsa jopa 190 ° F paikoissa kuten Mojaven autiomaassa kun alaraja voidaan asettaa jossain lähellä -4 o F. Sahara Afrikassa ja Sonoran Desert Arizonassa tapauksia kuuma autiomaat samalla Gobin autiomaa Kiinassa ja Great Basin Yhdysvalloissa tapauksia kylmää aavikoilla.Kasvit autiomaassa alueella sopeutua kuivilla ilmastoon. Ne ovat kehittyneet itsensä kestämään ikuinen kuivuus. Suurin osa kasveista ovat vähentäneet lähtee minimoida tappio veden kautta hikoiluun. Versot ovat lyhyet ja paksut, kun juuret ovat syvällä ja laajalle levinnyt. Succulents kuten kaktukset ovat erittäin onnistuneita Avaimia desert biomi. Kuitenkin kasvillisuus aavikoiden vaihtelee paikasta toiseen. Joshua Trees Mojaven Desert, Saguaro ja Ocotillo kaktukset Sonoran Desert, Sagebrush Suuren altaan ovat varsin erilaisia ​​keskenään vielä löydetty niiden tyypillisiä.

Eläin muodot aavikon biomin elävät yleensä koloissa tai kiven alla. Ne ovat värikkäitä ja liikkua nopeasti. Näin ne voivat naamioida itsensä ympäristön kanssa ja paeta nopeasti, kun vaarassa. Nämä eläimet ovat aktiivisempia öisin ja pysyvät piilossa päivällä. Kenguru, rotat, käärmeet, kamelit, Black-tailed jackrabbits, eri kettuja ja liskoja kuten Gila Monsters ja sarvipäinen liskoja löytyy näillä alueilla.

Yhteenveto:

1. tundra biomi sijaitsee lähellä napojen samalla aavikot sijaitsevat enemmän kohti päiväntasaajaa ja 30 leveysasteessa sekä pohjoisessa ja etelässä.
2. Tundra alueet kokevat erittäin alhaisissa lämpötiloissa, kun taas aavikoilla voi olla kuuma autiomaat tai kylmä aavikoilla.
3. Sammal ja jäkälä onnistuvat tundralla alueella samalla kaktuksia ja mehikasveja onnistuvat autiomaassa alueilla.