Ero yleisyys ja ilmaantuvuusEsiintyvyys vs Esiintyvyys

Laskettaessa sairastumisriskiä vaivaa tietty väestö, viranomaiset käyttävät levinneisyyslukujen ja esiintymistä. Niitä käytetään määrittämään nopeus, jolla tauti leviää ja ihmisten määrä, jotka ovat vaarassa.

Sekä esiintyvyyttä ja ilmaantuvuutta toimenpiteet ovat levinneisyys sairauden populaatiossa. Vaikka esiintyvyys viittaa tapausten kokonaismäärä taudin ajan, esiintyvyys viittaa ainoastaan ​​uutta tapausta.
Esiintyvyys lääketieteen kielenkäytössä tarkoittaa tapausten määrä sairauden populaatiossa aikana tietyn ajan kuluessa. Sitä käytetään viitaten, kuinka laajaa sairaus on tullut ja suhde niihin, jotka ovat jo tartunnan ja ne, jotka ovat vaarassa. Sitä käytetään määrittämään tapausten kokonaismäärä sairauden tietyssä väestössä sekä vaikutuksia, joita sillä on yhteiskuntaan. Se sisältää aika, että tauti on kohdattu ja otetaan huomioon vanhojen ja uusien tapausten.

Esiintyvyys, toisaalta, viittaa määrä ilmentäisi tietyn taudin. Sitä käytetään mittaamaan nopeutta esiintyvän sellaisen taudin tietyllä ajan yleensä käsittelevät uusien tapausten määrä, jotka on diagnosoitu populaatiossa tiettynä ajanjaksona.

Se tarjoaa tietoa vaarassa kärsii taudista ja on erittäin tärkeää syiden tutkiminen taudin. Tavallaan se voidaan kuvata puhtaana riskimittari ja antaa ymmärtää, kuinka vaarassa tietty populaatio on tartuntatapaan.Esimerkiksi puhkeaa malaria tietyllä paikkakunnalla, joka oli vuonna 2008 yleisempää joka aiheutti useita kuolemantapauksia ja vuoden kuluttua oli hillitty, voimme sanoa, että malaria puhkeaminen oli yleisyys sekä korkea esiintyvyys vuonna 2008 .

Vuonna 2009 kuitenkin, esiintyvyys on alhainen, mutta esiintyvyys on edelleen korkea, koska malaria vie aikaa kovettua, ja osa väestöstä kärsii edelleen ja hoidossa olevilla. Yleisyydestä tauti johtaa korkean esiintyvyyden, mutta se ei välttämättä seuraa, että suuri esiintyvyys aiheuttaisi myös ilmaantuvuus on suuri.

Yhteenveto:

1. esiintyvyys on mitta tapausten määrä sairauden tietyssä populaation tietyn ajan, kun esiintyvyys on mitta määrä uusia tautitapauksia.
2. yleisyys käytetään viittaamaan kuinka laajaa sairaus on tullut taas esiintyvyys käytetään viittaamaan nopeuteen, jolla tautia ilmenee tietyn väestön.
3. esiintyvyys otetaan huomioon sekä määrä vanhoja ja uusia tapauksia sairaus sekä niiden kesto taas esiintyvyys vain otetaan huomioon uusien tapausten määrä.