Ero Thunder ja LightningThunder vs Lightning

Maan kokee useita sää. Jotkut lääkkeet voivat aiheuttaa vain lieviä epämukavuutta ja vaivaa, kun taas toiset voivat aiheuttaa paljon tuhoa ja menetystä. Sää voi joskus olla kuuma, kuiva, selkeä ja rauhallinen kun taas muina aikoina se voi olla kylmä, märkä, samea, ja myrskyinen.

Myrskyt ovat hyvin yleisiä. Ne tapahtuu, kun on häiriö maapallon 's ilmakehään. Tämä häiriö voi olla lievä ja esiintyy vain pienessä, matalapainealue kuin pieni sykloni, mutta voi muuttua valtava myrsky on vaikea sääolosuhteet. Sille on ominaista voimakkaat tuulet kuten hirmumyrskyt ja myrskytuulet, rankkasade tai lumen kuten lumimyrskyt ja rankkasateita, lumimyrsky, rakeita, hiekkamyrskyihin, ja ukkosta jotka on merkitty esiintyminen ukkosta ja salamointia.

Ukkosmyrsky tapahtuu, kun siellä on raid liike ylöspäin lämmin, kostea ilma. Koska se liikkuu ylöspäin, se menettää lämpöä ja jäähdyttää sitten pakkaa ja muoto kuuropilviä jossa ilmavirtausten muodostaa vesipisaroita ja jäätä hiukkaset törmäävät toisiinsa ja rakentaa staattista energiaa, joka aiheuttaa ukkosen ja valaistus.

Lightning on, että äkillinen salama sähkön taivaalla joka voi olla joko suora tai haarainen. Se on hyvin kuuma, saavuttaen lämpötila on enintään 54000 celsiusta. Se voi kulkea nopeudella jopa 140000 mailia tunnissa.

Salama iskee korkeita kohteita, koska se ottaa aina nopein tapa maahan. Jos se on kaksihaarainen, johtaja pultti menee alas kohti maata niin paluuiskuun napsahtaa takaisin ylös tielle luoma johtaja pultti.Kun ilma ympärillä sähköinen pultti laajenee, se tuottaa ääntä energiaa, joka on nimeltään ukkonen. Vaikka ukkosta ja salamointia esiintyy yleensä samaan aikaan, valo kulkee nopeammin kuin ääni, joten salama on nähty ukkosen voidaan kuulla.

Thunder on jyrinä ääni, joka kuuluu ukonilmalla. Se johtuu nopea laajeneminen kaasujen sähkövaraus salamaniskun ukonilmalla. Ääni ukkosen voi vaihdella alhainen rumble on halkeama, taputtaa, tai peal.

Sana 'Thunder' tulee vanhan Englanti sana 'thunor' ja Alku-germaaninen 'thunraz', joka tarkoittaa 'resonoi.' Sana 'salama' tulee vanhan Englanti sana 'lihting' tai 'lightnen', joka tarkoittaa 'tehdä kirkas.'

Yhteenveto:

1. Salama on sähköenergian kun ukkonen on terve energiaa.
2. Molemmat tapahtuvat samanaikaisesti ukonilmalla, mutta koska valo kulkee nopeammin kuin ääni, salama nähdään ensin ennen kuin voidaan kuulla äänen ukkosen.
3. Salama on nopea ja erittäin kuuma, kun ukkonen voi tullessaan rankkasateet ja voimakkaat tuulet, mutta salama on vaarallisempi ja tuhoisa kuin ukkonen.
4. Salama muodostuu, kun veden ja jään hiukkasia törmäävät lämmin, kostea ilma ja rakentaa staattinen energiaa, kun ukkonen muodostuu nopeasti laajeneminen kaasujen sähkövarauksen salama.