Ero Cougar ja Mountain lionCougar vs Mountain lion

Vuoristo leijonat ja cougars eläimiä; saman eläimen tarkoitettuja eri nimillä riippuen alueesta ne löytyvät. 'Cougar' edustaa myös naisten yli 40-vuotiaiden tai useamman, jotka ovat kiinnostuneita vuodelta miehillä vähintään 10 vuotta nuorempi kuin ne. Tässä artikkelissa ei käsitellä puuma naisia ​​vaan eläimen Puma concolor tunnetaan myös puuma, puuman, puma, vuori kissa, Catamount, ja useita muita nimiä myös.

Cougar / Mountain lion

Puuma tai puuman kuuluu Felidae perhe. Se on tehnyt ennätys 'Guinness' kirja riittävällä varmuudella suurimman nimet, joilla sitä kutsutaan. Joitakin yhteisiä nimet cougars ovat: puma, pantteri, vuori kissa, puuman, vuori Screamer maalari, Catamount jne Syy miksi se on niin paljon nimiä johtuu puuman on laaja ja löytyy laaja valikoima .

Habitat ja jakelu

Puuman on suurin alue verrata mihinkään maaeläinten läntisen pallonpuoliskon. Se on hajallaan päässä Yukon Kanadassa eteläisen Andeilla Etelä-Amerikassa. Pääasiallinen syy sen laaja levinneisyys on sopeutuvaisuutensa. Cougars ovat sopeutuneet monia erilaisia ​​elinympäristöjä kuten alanko, kaikenlaisia ​​metsiä, ja vuoristoinen aavikot. He suosivat tiheä aluskasvillisuus, jyrkkä kanjoneita, mutta voivat selviytyä avoimilla alueilla liian kanssa vähän kasvillisuutta.

Fyysiset ominaisuudet

Puuman liittyy tiiviimmin kissaeläimiä, jotka ovat pienempiä kuin leijonat. Ne ovat geneettisesti lähempänä kotikissa. Ne ovat ketteriä ja hoikka on neljänneksi suurin kissan perhe. Urokset painavat 115-220 kiloa, ja naaraat painavat 65-140 kiloa. Panttereille on alhainen senkin kehrää ja murisee. Toisin kuin muut leijonat, he eivät voi pauhaavat, mutta voi huutaa, siis nimi 'vuoren screamer.' Vuori leijonat on tavallinen väritys takia jossa hän sai nimen 'concolor.' Heidän underbodies vaaleammat laastaria. Pennut ovat syntyneet täplikäs sinisilmäinen ja hännät renkaat niitä. Yksi asia, joka erottaa ne muista kissoista on niiden suuri koivet ja niiden takajalat jotka ovat suurin kissan perhe.ruokatottumukset

Cougars ovat tehokkaita saalistajia. Ne varsi ja väijytys saaliinsa ennen niiden metsästys. Niiden pääasiallinen ruoka koostuu hirvieläimet, Paksusarvilammas, hirvi, hevosia, hirvi, kotimainen karja jne cougars joita löytyy pohjoisen valikoimia myös saalista upon hyönteisiä ja pieniä eläimiä, kuten jyrsijöitä. Poikkeuksena on floridanpuuma joka ruokkii armadillos ja lihasikojen liikaa.

sosiaalinen rakenne

Cougars ovat yksinäinen eläimiä. Urokset lähteä pian parittelun jälkeen, ja naaraat tehdä kaikki vanhemmuuden. Vain naaraat elävät ryhmissä kanssa poikasta. Pentue koko kahdesta kuuteen pentua, ja kuolleisuus on korkea. Nuoret jättävät äidit iässä melkein kaksi.

Yhteenveto: