Ero Keskinopeus ja Välitön nopeusKeskinopeus vs Välitön nopeus

Kinematiikka on tiede, tai alan tutkimuksen, joka koskee liikkeen esineitä. Se on ilman vastiketta syiden liikkeen, ja tämä erityinen tieteenala laajasti liittyy nopeuden ja nopeuden.

Ihmiset ovat aina kiehtonut nopeasti. On pohdittu vuosisatoja analyyttinen mielensä, ja siitä on tullut yksi tärkeimmistä aiheista kilpailujen C kuten jalka rotuja, uinti, hevoskilpailuja, chariot rotuja, auton rotuja ja muiden liikenneväylien rotuja.

Nopeus on skalaari vastaa nopeuden ja fysiikan ja tekniikan, on olemassa monia tapoja ilmaista tai kuvataan sitä, mikä puolestaan ​​voi tulla hyvin sekava monille ihmisille ymmärtää.

Tässä artikkelissa käsittelemme kaksi hämmentävä tapoja ilmaista nopeus motion '' keskinopeuden ja hetkellinen nopeus.

Yleisimmin tunnettu laite tai laitteita, jotka kuvataan nopeus, on nopeusmittarin. Nopeus- ovat katkottua komponentteja lähes kaikki liikkuvat / kuljetuskalusto. Tiedot paljasti laitteita on hetkellinen nopeus.

Kuten olet ehkä jo huomannut, lukemien nopeusmittarin muuttaa jatkuvasti, kun käyttää autoa matkasi '' esimerkiksi matkaasi kotoa töihin. Tiheä valtatie, liikenne on hidasta, ja voit mennä niin hitaasti kuin 15 km / h, joka on mitä nopeusmittari näyttää. Käänteisesti maantieajossa voit mennä niin nopeasti kuin 100 km / h, tai nopeampi. Eri hetkinä, olet eri nopeuksilla.

Sanottuani kaiken tämän, hetkellinen nopeus määritellään nopeus tiettynä ajankohtana. Se on käytännössä mitä auton 's nopeusmittari näyttää C sinun 15 km / h nopeus hetkellä vilkkaassa liikenteessä, ja 100 km / h moottoriteillä.

Keskinopeus, toisaalta, kuvailee korko liikkeen kokonaisuutena. Käyttämällä samaa analogisesti edellä, keskinopeus on kuvaus määrä matkustaa koko kurssin -i.e. kotoa töihin. Se sisältää hetkiä raskaan liikenteen ja kiihkeä vauhti moottoritiellä. Olettaen, että koko kuljettu matka on 40 km, ja olet tehnyt sen vain yksi tunti, keskimääräinen nopeus on silloin 40 km / h.

Siten keskinopeus määritellään yleinen nopeus, jolla kohde liikkuu. matemaattisesti:Keskinopeus = (Overall Kohteeseen) / (kulunut aika kattaa että etäisyys)

Teoriassa kun laskea keskiarvo kaikista hetkellisiä nopeuksilla, jotka ovat tapahtuneet koko matkan, saat keskinopeus.

Yhteenveto:

1. hetkellinen nopeus ja keskinopeus ovat molemmat skalaarisuureita.

2. Hetkellinen nopeus on nopeus kunakin hetkenä.

3. Keskinopeus on yleinen nopeus, jolla kohde liikkuu.

4. Nopeusmittari kuvaa hetkellistä nopeutta.