Ero GPWS ja EGPWSGPWS vs EGPWS

Lentokoneet ovat kulkeneet pitkän matkan niiden juuret, ja lisää tekniikoita on otettu käyttöön laajentaa aistien ohjaajan ja turvallisuuden lisäämiseksi lentokoneen jopa vaikeissa olosuhteissa. Kaksi näistä teknologioista ovat GPWS (Ground Proximity Warning System) ja EGPWS (Enhanced GPWS). Kuten ehkä jo päätellä nimet näiden kahden järjestelmän, EGPWS on kehittyneempi järjestelmä on kaksi. Siten GPWS tarjoaa myös suuremman turvallisuuden taso.

GPWS käyttää erilaisia ​​antureita onko turvarajat rikotaan ja hälyttää lentäjä. Näihin edellytyksiin kuuluu: liian lähellä maanpintaa, sukellus liian nopeasti, pankki- liian jyrkästi, ja vastaavat. EGPWS on kaikki valmiudet GPWS ja täydentää sitä käyttämällä Global Positioning System tai GPS, antaa erittäin tarkkaa tietoa tarkka sijainti ilma. Sitten tämä yhdistettynä laaja maasto tietokanta; pohjimmiltaan, kartta, jossa kuvataan yksityiskohtaisesti, miten maa muutoksia alueella.

GPWS oli yksi hyvin vakava puute; se voi vain seurata maahan suoraan sen alapuolella. Tämä voi olla ongelma, jos on hyvin äkillinen muutos maastossa ja GPWS voi tarjota nopeaa tarpeeksi varoitus pilotti reagoida. EGPWS, järjestelmä voi seurata aikana lentokoneen ja katso jos se on menossa kohti vuoren tai muita vastaavia uhka. Mutta on syytä huomata, että EGPWS on vain niin hyvä kuin maasto tietokannan, että se on. Sen on oltava ajan tasalla ja sisältää tarkkoja tietoja. Esimerkiksi: Jos hyvin korkea rakennus tai torni on hiljattain rakennettu tai rakenteilla ja maasto tietokanta ei ole, että tietojen syöttö, EGPWS ei välttämättä pysty havaitsemaan, että se on törmäyskurssilla rakenteeseen.Mikään järjestelmä ei ole täydellinen, ja molemmat GPWS ja EGPWS on omat heikkoutensa. Se 'on vain asia löytää nämä heikkoudet ja käsittelemään niitä yksi kerrallaan. Tämä on selvä kanssa evoluutio GPWS ja EGPWS. Jälkimmäinen ei ehkä ole täydellinen, mutta se on huomattavasti parempi kuin entinen.

Yhteenveto:

1. EGPWS on turvallisempaa ja kehittyneempää kuin GPWS.
2. EGPWS käyttää GPS kun GPWS doesnt 't.
3. EGPWS käyttää maasto tietokanta, joka ei ole käytettävissä GPWS.