Ero ISIN ja CUSIPISIN vs CUSIP

Koodit kehitetään muuntaa sanan, lauseen tai kirjain toiseen muotoon ja käytetään viestintä, säännöt, signaaleja, turvallisuus, sekä muihin tarkoituksiin. Kaikki näkökohdat ihmisen yrityksen hyödyntää koodeja. Valtion virastot käyttävät niitä ja niin rahoituslaitokset. Kaksi tällaista koodeja käytetään kaupan ja rahoituksen ovat ISIN ja CUSIP.

Kansainvälinen Securities Identification Number (ISIN) on alfa numeerinen koodi, joka sisältää 12 merkkiä. ISIN-koodi on maatunnus koostuu kaksi kirjainta, kansallinen turvallisuus tunniste koostuu yhdeksästä kirjaimia, numeroita, ja yksi tarkistusnumero. Sen tarkoituksena on yhdenmukaisen tunnistamiseen arvopapereita, joilla käydään kauppaa ja ratkaistaan. Sitä käytetään osakkeita, optioita, velkapaperin, johdannaiset, ja futuurit kaupankäynnin. Sitä käytetään suurimmassa osassa maailmaa erityisesti Euroopassa.

Maatunnus käytössä, ISO 3166-1 alpha-2, on antamat International Organization for Standardization (ISO). Kansallinen turvallisuus tunniste saatiin National Numbering Agency (NNA) kunkin maan.

Tarkistusnumero on johdettu käyttämällä 'Modulus 10 Double Add Double' tekniikka jossa kirjaimet muunnetaan numeroiksi lisäämällä niiden asema aakkoset yhdeksään. Parittomat ja parilliset numerot ovat erillisiä sitten ensimmäisen ryhmän kerrotaan kahdella. Tuotteet Ensimmäisen ryhmän ja toinen ryhmä lisätään ja kymmenen 's moduuli otetaan summa. Tulos vähennetään sitten kymmenen ja ISIN Tarkistusnumero toteutuu.Valiokunta Uniform Security Identification tarkoitus (CUSIP), toisaalta, on Pohjois-Amerikan aakkosnumeerinen koodi, joka on yhdeksän merkkiä käytetään arvopaperikaupan selvitystoiminnan. Sitä käytetään pääasiassa Yhdysvalloissa. Se sisältää pohja, joka on ensimmäinen kuusi merkkiä, joka tunnistaa liikkeeseenlaskijan ja osoitetut aakkosjärjestyksessä järjestyksessä, seitsemäs ja kahdeksas merkkejä joka tunnistaa ongelman ja yhdeksäs merkki, joka on tarkistusnumero. Tarkistusnumero lasketaan muuntamalla kirjeitä numerot niiden asema aakkoset. Kaikki toinen numerot kerrotaan sitten kaksi keksiä CUSIP tarkistusnumeroon.

Yhteenveto:

1. 'ISIN' tarkoittaa 'International Securities Identification Number', kun taas 'CUSIP' tarkoittaa 'komitean Uniform Security tunnistamiseen.'
2. ISIN käytetään tunnistamaan arvopapereita, joilla käydään ratkaistaan ​​kansainvälisesti, kun CUSIP käytetään arvopapereihin, joilla käydään kauppaa, tyhjennetään ja asettui Pohjois-Amerikassa erityisesti Yhdysvalloissa.
3. ISIN sisältää kaksitoista kirjaimia samalla CUSIP sisältää yhdeksän aakkosnumeerista merkkiä.
4. ISIN sisältää kaksi maakoodi joka tarjoaa ISO vaikka CUSIP ei.
5. ISIN on yhdeksän aakkosnumeerista merkkiä, jotka ovat kansallisen turvallisuuden tunnisteen samalla CUSIP on kuusi merkkiä, jotka tunnistavat liikkeeseenlaskija ja kaksi merkkejä tunnistaa ongelman.