Ero ABA ja ACH Routing NumbersABA vs ACH Routing Numbers

reititysnumerot
Rahansiirrot kuluttajien pankeiltaan voidaan saavuttaa monin tavoin. Rahaa voidaan talletetaan suoraan kirjoittamalla tarkastuksia, jota kutsutaan myös paperin siirtoja, tilisiirtoja, ja siirrot sähköisesti. Varmistaa, että siirto on reititetty oikein, tarvitaan tietoa, joka annetaan meille pankin reititys numeroita.
Reititys numeroita kutsutaan 'rutiini kauttakulku numero' tai RTN ja 'pankki reititysnumeroa.' Nämä luvut ovat yhdeksän luvuin painettu vasemmalla puolella pohjassa tarkistaa. Ne auttavat tiedottamisessa rahoituslaitosten Yhdysvalloissa, jossa rahaa siirretään tai kun sitä siirretään. Jokainen pankki tai rahoituslaitos on ainutlaatuinen koodi, joka yksilöi tietyn pankin tietyssä tilassa.

ABA Routing Numbers

ABA reititys numeroita, tai American Bankers Association reititys numeroita, suunniteltiin vuonna 1910 helpottamaan tunnistamista pankkien ja rahoituslaitosten. Ne suunniteltiin ABA ja sai nimen heidän kunniakseen. Näitä numeroita käytettiin pohjimmiltaan shekkien ja siirtämällä rahaa tilisiirtoja. He ovat olleet käytössä vuodesta tunnistaa pankin se on hyödyntänyt.

Määrittäminen ABA reititysnumerot
Nykyään noin 30000 ABA numerot ovat käytössä. Niitä määrittämä accuity joka on lähde mediayhtiö. Reititys numerot julkaistaan ​​puoliksi vuosittain accuity in 'ABA avain Routing Numbers' julkaisu.
Yhdeksän numeroinen ABA reititys numero, kaksi ensimmäistä numeroa oltava välillä 00-12 tai 21-32 tai 61-72 tai 80. Mikä näistä eri numerot tarkoittavat on seuraava:

Yhdysvaltain hallitus käyttää 00.
Normaali reititys numeroita vaihtelevat 01-12.
Vuoteen 1985 21-32 käytti säästäväisyys toimielinten. Nyt tahansa pankki voi käyttää niitä, mutta pääasiassa luotto-osuuskunnat käyttävät niitä.
Sähköinen liiketoimet käyttää 61-72.
Traveler 's tarkastuksia käyttää reititys numeroita 80, kun kaksi ensimmäistä numeroa.ACH Routing Numbers
Automated Clearing House reititys numerot ovat yhdeksänmerkkisen reititys numeroita, jotka on osoitettu sähköisen rahalaitosten välisen. Tämä numero on ainutlaatuinen sivukonttoreineen ja yksilöi clearing house.
Jokaisella pankilla on monia reititys numeroita, ja jokainen haara on ainutlaatuinen koodi.

Löytäminen Routing Numbers

ABA reititysnumerot tulostetaan alaosassa vasemmassa tarkastuksia.
ACH reititys numerot ovat myös yhdeksän luvuin, mutta yksi on vahvistaa pankin kanssa, jos ABA ja ACH numerot ovat samat.
Ne voidaan tarkastaa ja määrittää sivustot. ABA on lueteltu 'check reititys numero' ja ACH on lueteltu 'sähköinen' tai 'suoraan tallettaa' pankki 'verkkosivuilla.
Yksi voi soittaa asiakaspalveluun ja selvittää nämä reititys numeroita liikaa.

Yhteenveto:

1. ABA reititys numeroita käytetään paperi- tai tarkistaa siirtoja; kun taas ACH reititys numeroita käytetään siirrot sähköisesti.
2. ABA reititys numeroita ja ACH reititys numeroita voi olla sama joidenkin laitosten tai ne voivat olla erillisiä.