Ero Tuotto ja korkoTuotto vs korko

Tiedätkö eroa tuotto ja korko? Jotta alkaa tehdä älykkäitä investointipäätöksiä, ja laskemisen investointi voittoja, sinun täytyy pystyä kertomaan eroa. Pitää se mahdollisimman yksinkertainen, voimme sanoa, että saanto on voitto, ja korko on miksi teit voittoa.

Mennä hieman syvemmälle, korko on ilmoitettu prosentteina. Olipa 'uudelleen maksaa tai vastaanottaa osinkoja, korko on prosenttiosuus rahat yläpuolella alkuperäisestä määrästä. Jos ottaa lainaa, jossa on 3% korolla, maksat 3% enemmän rahaa kuin lainattu. Sama pätee voittoa. Jos poistat CD, jossa on 3% korolla, voit odottaa käteistä CD alkuperäisen talletuksen, lisättynä 3%.

Saanto on kuinka paljon itse hyötyneet investointi. Vaikka voit laittaa saannon Prosentuaalisesti voit myös tehdä sen yksinkertaisesti dollaria määriä. Jos ostit investointina $ 10,000 3% korolla yhden vuoden, sinun tuotto olisi noin $ 300 km. Tietenkin, jos 'uudelleen pahentaa oman edun takaisin investointi, sinun tuotto kasvaa. Voit' t yhdiste korko.

Tuotto määräytyy kautta perustiedot matematiikasta. Ota alkuinvestointeja, ja yksinkertaisesti jakaa sen korko. Tämä antaa perustiedot aikavälin tuotto. Onko termi on 6 kuukautta, vuoden tai 12 vuoden te moninkertaistaa vuotuinen tuotto tulee termien lukumäärä te 'll mahdollistaa investoinnit istua (jos' eivät ole pahentaa), ja te johtaa oman satoa. Jos 'uudelleen yhdistämisessä sinun' ll on jatkuvasti säätää alkuperäisestä määrästä jokaisen kerta tuotto pahentaa takaisin investoinnin. Joten, jos olet sijoittanut $ 10.000 kolmen vuoden klo toimikausi on yksi vuosi, sinun toinen termi laskettaisiin kertomalla $ 10.300 jonka korko.

Yhteenveto:1. Tuotto on rahallista hyötyä.

2. Korko on, kuinka paljon ylimääräistä rahallista hyötyä tuotetaan lukukaudessa.

3. Korko on sidottu prosenttiosuudet.