Ero oman ja vieraan pääomanVelka vs Equity

Kun joku etsii laajentaa tai aloittaa liiketoimintaa, tai yksittäinen etsii jonkinlainen sijoitus tai tarvitsee rahaa, hän tarvitsee selvittää lähteistä, jossa hän voi saada varoja. On olemassa kaksi osapuolta; joka antaa varoja ja toinen, joka käyttää varoja. Pääoma voidaan saada muodossa velkaa, tai sen voi saada ostamalla pääoma. Lähde rahaa haluat saada oman rahaa ei ole sama. Mukavinta on erilainen, tuotto on rahaa ovat erilaisia, ja niillä on omat etunsa ja haittansa. Siten yksi on oltava varma eroista 'velka' ja 'pääoma', koska se on jatkuva suhde, joka rahoittaa ja joka käyttää varoja.

velka
'Velka' on pohjimmiltaan laina saatu sijoittaja. Se on tarkoitus maksaa kokonaan takaisin korkoineen sijoittajalle riippumatta siitä, onko käyttäjä 's liiketoiminta voi hyvin vai ei. Esimerkiksi yksi on maksettava luottokortilla laskun pankkiin. Velka on kiinteä pääoma. yksi tarvitsee alkaa maksaa velan, kun se on saatu, ja se on tarkoitus maksaa kuukausittain. Siten se lisää kuukausittain menot. Kun laina on saatu, yksi saa rahaa, jota on palautettava, mutta eivät anna minkäänlaista omistuksen yrityksen tai pääoman sijoittajalle.

Lainanantajat eivät ole osa hyödyistä jos yhtiö, joka on saanut lainan alkaa voittoa. Siten velkojat ovat hyvin varovainen valitessaan jotka ne lainaavat rahaa vähentää riskiä ei saa rahansa takaisin, jos liike ei tuota voittoa, ja lainaa ei voida maksaa takaisin. Velkojat turvata lainojen joitakin vakuudeksi omaisuus yrityksen saada lainaa.

oma pääoma
'Equity' tarkoitetaan investointi, jossa sijoittaja saa osan pääomaoikeuden tai saaneen yrityksen varoja. Tuotot oman pääoman suhde ei ole kiinteä. Tuotot perustuvat voitoista yhtiön. Kun olet päässyt oman pääoman suhde, sitä ei tarvitse palauttaa. Kuitenkin joskus yksi on luopua pääomaa niin suuria määriä, että toiset saavat hallita oman yrityksen.Kun on kyse yksittäisten kantojen, joka ostaa oman pääoman saa osan suuryrityksiä, ja koska nämä yritykset tekevät voittoa, yksi vastaanottaa osan voitoistaan ​​osinkojen muodossa.

Yhteenveto:

1. Velka on maksettava takaisin korkoineen; pääoma voidaan säilyttää niin kauan kuin haluat pitää sen.
2. veloista, säännöllinen korko on kiinnitettävä velkojalle. Täten on oltava jatkuva kassavirta. Oman pääoman ehtoinen maksu säännöllisesti ei tarvita. Voidaan myös osinkoon.
3. velkaa, vakuuksia tarvitaan turvaamaan laina; vakuuksia ei vaadita pääoman.
4. Koronmaksut lainan ovat verovähennyskelpoisia; saadut osingot eivät ole verovähennyskelpoisia.