Ero julkisen ja yksityisen sektorinJulkinen vs yksityinen sektori

Usein kuulee uutisia analyytikot puhua julkisen ja yksityisen sektorin. Vaikka useimmat ihmiset yleensä aavistustakaan, mitä nämä kaksi termiä merkitsevät, on monimutkainen eroja kahden, jotka ovat myös hyödyllisiä oppia.

Ensinnäkin täällä 'on mitä julkinen sektori on kyse. Se on periaatteessa muodostuu järjestöjä, jotka omistaa ja ylläpitää valtion. Yhdysvalloissa, julkinen sektori sisältää valtion virastojen kuten liittovaltion ja valtion virastojen. Kun yksityishenkilö keskusteluja noin julkinen sektori, ne ovat yleensä viittaavat viranomainen tai julkinen elin. Jokainen liittovaltion toimielin, joka liittyy terveydenhuollon, poliisi-, vankiloiden, kuntien ja valtion hallintaan, ja kaikki niiden osastot, ovat myös osa julkisen sektorin.

Toiseksi 's yksityisellä sektorilla. Kuten nimi kertoo, tämä on yleensä koostuu järjestöistä, jotka ovat' yksityisiä ', ja tämä tarkoittaa, että ne eivät ole omistuksessa, eikä osaa, hallitus. Kaikki pienet yritykset, yhteisöt, voittoa ja voittoa tavoittelemattomat organisaatiot, kumppanuudet, hyväntekeväisyysjärjestöjen ja keski suuriin yrittäjille, katsotaan olevan osa yksityistä sektoria. erityiset esimerkit ovat vähittäiskaupat, luottoyhdistysten paikallisia yrityksiä ja ei-hallitus toimivat pankit.

Nyt, mitä 's eroa julkisen ja yksityisen sektorin kannalta siten, että ne toimivat? Ne, jotka ovat julkisella sektorilla tyypillisesti tarjota palveluja yleisölle, ja ne eivät kilpaile muiden instituutio voittoa. Private aloja, toisaalta, ei ole tavoite ohittaminen kilpailijansa, ja maksimoimaan voitto.

Useimmat julkisen sektorin hallitaan osana suurempaa komentoketju ja ohjaus, kun taas yksityisen sektorin enimmäkseen toimivat yrityksen ympäristössä. Kun se tulee poliittisia päätöksiä, toimintaa julkisen sektorin on tavoite kiinni mitä on merkitty laissa, kun taas yksityisellä sektorilla hallinnoidaan sääntöjen osakkeenomistajia ja yritysten omistajille.Lopuksi saaja tarjoamat palvelut julkisen sektorin on yleisö, kun taas yksityisellä sektorilla, se on enimmäkseen kuluttajakunnalle joka käyttää tavaroita ja palveluja he tarjoavat vastineeksi voittoa.

Yhteenveto:

1. Julkinen sektori koostuu virastojen ja laitosten omistaa ja ylläpitää valtion, kun taas yksityisellä sektorilla on tehty pieniä yrityksiä, yritykset, sekä voittoa ja voittoa tavoittelemattomat organisaatiot.

2. Julkisen sektorin ei ole voittoa, kun taas tässä tapauksessa yksityisen sektorin kanssa.