Ero NPV ja XNPVNPV vs XNPV: Kumpi on sopivampi?

Termit NPV ja XNPV epäilemättä tuttuja tahansa kirjanpitäjän tai ohjelmistoja taulukkolaskentaohjelma harrastaja. NPV ja XNPV ovat molemmat kaavojen johtamiseen käytetty kassavirta. Computing for NPV tai XNPV voidaan tehdä kahdella tavalla: käyttämällä laskin, tai käyttämällä ennalta ohjelmoitua taulukkoon. Vaikka avulla laskin, atk manuaalisesti NPV tai XNPV olisi aikaa vievää ja altis matemaattinen virhe. Taulukon avulla, kuten yhden Microsoft Excel on paljon helpompaa, koska voisi yksinkertaisesti syöttää kaava NPV tai XNPV kaavarivillä, ja kirjoita arvot jälkeenpäin. Microsoft Excel voi laskea joko NPV tai XNPV kautta taloustoimintojen ominaisuus.

Useimmat ihmiset, jotka eivät tunne kirjanpitoon tai ohjelmiston taulukoita ei tiedä miten laskea tai erotella NPV ja XNPV. Se 'helppo hukkaat ne keskenään, koska niiden tulot ovat samanlaisia. Sekä NPV ja XNPV otettava huomioon arvoja kuten vuosittainen diskonttokorko ja määräajoin tai kuukausittain diskonttokorkoa. Kuitenkin niillä on selkeä ero. NPV sanoista nettonykyarvo. Tätä kaavaa käytetään laskea varten sijoitustuottojen kahden maksujen. NPV näyttää nykyarvon kaikki tulevat kassavirrat, sekä negatiivisia että positiivisia, käyttämällä diskonttokorkoa pohjana. NPV olettaa, että maksut suoritetaan tulevaisuudessa tehdään säännöllisesti, yhtä aikavälein.

XNPV on muokattu versio NPV. Sitä käytetään myös aikaan nettonykyarvo, mutta ainutlaatuisen kierre: kaava olettaa, että kassavirrat eivät tule tasaisin aikavälein. Jotta tehokkaasti erottaa toisistaan ​​kaavat, muutamia esimerkkejä voi olla hyötyä. Jos joku laskea nykyarvon tuottojen kahden maksut kuukausittain, sitten NPV voidaan vapaasti käyttää, kunhan kukin maksu suoritetaan säännöllisin väliajoin, lopussa kuukauden. Jos väli kaksi maksua on tasan vuosi sitten NPV pystyisi määrittämään kassavirran säännöllisesti, esimerkiksi lopussa kuukaudessa. Jokainen sijoitustuotto olisi ehdottomasti yhden kuukauden välein ennen seuraavaa. Kuitenkin, jos maksuja ei tehdä säännöllisesti, niin XNPV kaava on sijasta käytettiin NPV.

Huolimatta samankaltaisuuksia syöttää arvoja, NPV ja XNPV antaisi erilaisia ​​tuloksia. Miten tulla NPV tai XNPV taulukon arvot? Ensinnäkin, yksi pitäisi tulla kolme arvoja rivejä tai Y-akselin laskentataulukon: vuosi, kassavirta, ja diskonttokorko. Seuraavaksi pitäisi osoittaa, ovatko väli kaksi maksua olisi kuukausia tai vuosia. Aikavälit olisi ilmoitettava sarakkeita, tai X-akseli taulukon. Kun arvot ovat taulukon, yksi on yksinkertaisesti käyttää Microsoft Excel 's Financial toiminnot on joko peräisin joko NPV tai XNPV. Lisätietoja käytöstä NPV tai XNPV Microsoft Excel, yksinkertaisesti katso ohjetoimintoa työntämällä F1-painiketta tai katso oppaita Internetissä.

Yhteenveto:1. NPV ja XNPV käytetään johtamiseksi nykyarvon rahavirrat kahden maksujen.

2. NPV ja XNPV voidaan laskea kautta Microsoft Excel 's Financial Toiminnot esillä. Se voidaan myös laskea käyttämällä laskin, vaikka lomakkeen käyttöä on helpompaa ja vähemmän altis matemaattisia virheitä.

3. NPV olettaa, että maksut suoritetaan tulevaisuudessa tehdään säännöllisesti, yhtä aikavälein.

4. XNPV, toisaalta, oletetaan, että maksuja ei tehty säännöllisesti.