Ero JIT ja LeanJIT vs Lean

Viimeisten parin vuoden aikana, Just-in-Time (JIT) on järjestelmä ja ajatus, että on vähitellen nähty laajan hyväksynnän sisällä liike ja valmistus yhteisöä. Koska kilpailu kuumenee yritysten välillä, ja paineet aasialaiset valmistajat 'jatkuva viljelyä parantamalla veronsa valmistajia, monet yritykset joutuvat etsimään innovatiivisia tapoja vähentää kustannuksia ja selviytymään kilpailuun.

Kuitenkin yhä on ollut taipumus tunnistamiseen tai osakkuusyrityksen tutkintaryhmän Lean toimintaan. Ottaa huomioon, että yhtäläisyyksiä kaksi, on myös olennaisia ​​eroja kahden menetelmiä. Se sanoi, kaksi voisi myös 'pelata' oikein hyvin yhteen, ja on olemassa monia etuja käyttämällä molempia menetelmiä rinnakkain.

Just-in-Time menetelmän soveltaminen edellyttää, että prosessit osoittavat jonkin verran vakautta ja johdonmukaisuutta. Tässä tapauksessa vakaus tarkoittaa vähentämistä systeemisiä virheitä, ja saavutettuja tuloksia, on oltava täysin johdonmukaista. On selvää, tämä saavutus ei ole kovin helppo saavuttaa alussa Lean aloitteen. Tavoitteena tutkintaryhmän tässä vaiheessa, on nimenomaisesti esiin kaikkia ongelmia prosessissa. Lean keskittyy poistaa ongelmat liittyvät prosessin (järjestelmä), jotta tuotannon lisäämiseksi.Peruskomponentti JIT, on jätteiden hävittämisestä samalla lisäarvoa. On sarja prosesseja, jotka yrityksen on seurattava kohteina jätteen minimointi. Asiat kuten kohtuutonta jätteiden kertaa, liioiteltu varastot, ylimääräinen ihmisvoimin ja tarpeetonta liikkumista materiaalia, sekä muuta toimintaa, joka ei lisää arvoa.

Kuitenkin JIT yksinään ei ollut tehokas täysin poistamaan jätettä, koska valmistajat tajusi, että tuo kohteita vain silloin, kun niitä tarvitaan, ja vain laillinen tarvittavat määrät, on vain yksi puoli tarinasta.
Oli tarpeen tutkintaryhmän tulla Lean. Lean on koko joukko erikoistuneita menettelyjä omaa. Lean 'tehtävänä on määritellä hanke, joka hyödyttää vähäisin kustannuksia. Vaikka JIT keskittyy enemmän varastonhallinta, Lean' s keskittyy valmistus ja toiminnanohjauksen. Kaksi menetelmät jakaa joitakin työkaluja, esimerkiksi kanban ja virhe kestämistä, ja kaikki pyrittävä luomaan arvoa loppukäyttäjälle, asiakkaalle. Yleensä Lean työkaluja nyt käytetään usein saavuttaa JIT, kuten 'flow' lähestymistapaa.

Yhteenveto:
JIT 'tehtävä on nimenomaan korostetaan prosessin ongelmia, kun taas Lean pyritään poistamaan ongelmia.
Lean voidaan saavuttaa JIT, koska molemmat käyttävät lähes samoja työkaluja, esimerkiksi kanban ja virhe kestämistä.