Ero Osuuskunnat ja yhtiötOsuuskunnat vs Yritykset

Osuuskunnat ja yritykset voivat kuulostaa yksi ja sama asia, mutta ne ovat hyvin erilaisia ​​muodostumisessa, käynnissä, ja tarkoituksiin ne palvelevat. Osuuskunta on oikeushenkilö omistaa joukko ihmisiä, jotka kokoontuvat vapaaehtoisesti osapuolet voivat hyötyä. Nämä ihmiset yleensä lyöttäytyä täyttämään yhteinen taloudellinen, sosiaalinen tai kulttuuriset tarpeet, tehtävä, joka olisi vaikea saavuttaa, jos yksi jäi käsitellä sitä yksin. Järjestynyt on oikeussubjekti muodostama ryhmä ihmisiä, jotka edistävät pääomaa, mutta se on olemassa erillisenä oikeushenkilönä, jolla on oma etuoikeudet ja vastuut eroavat sen jäseniä. Nämä jäsenet yhtiö kutsutaan usein osakkeenomistajille.

Järjestynyt on osakeyhtiö eli jos se epäonnistuu, ja on sulkea, osakkeenomistajat vain seistä menettää investointi, kun työntekijät menettävät työpaikkansa, mutta kumpikaan niistä jää veloista, jotka jäävät vuoksi yhtiö 'velkojien . kuitenkin velkojat voivat myydä varat yhtiö toipua rahansa. Jotkut osuuskunnat voivat olla muodossa kumppanuuksien ja näillä ei ole rajoitetun vastuun kuin jäsenet ovat tiiviissä yhteistyössä liike. Jos tällainen osuuskunta epäonnistuu, velkojat voivat myydä osuuskunnan 's varat rahojaan takaisin. Jos tämä ei riitä, ne voivat jopa turvautua takavarikoimalla henkilökohtaisen Jäsenten ominaisuudet.

Järjestynyt on yleensä muodostettu yrityksen organisaatio tehdä voittoa; Siksi, se on toimitettava sijoituksen tuotto jäsenet. Osuuskunnat muodostetaan jäsenille, jotka haluavat saavuttaa yhteinen tavoite yhdessä joka voidaan yritysten tarpeista tai ei. Siksi 's ei must osuuskunta tehdä voittoa etenkin muodostettu täyttämään sosiaalisia tai kulttuurisia tarpeita jäsenistä.

Jäsenet jotka muodostavat osuuskunta ovat niitä, jotka ovat vastuussa päivän päivittäisestä toiminnasta organisaation, ja kaikilla jäsenillä on sama osuus valvontaa siten, että kaikki päätökset vaikuttavat osuuskunnan tehdään yhdessä kaikki jäsenet. Järjestynyt pyörittää keskitetyn hallinnan alla aluksella rakenne ja hallituksen jäsenet nimittää osakkeenomistajille. Tämä hallitus on valtuuttanut osakkeenomistajien tehdä päätöksiä liiketoimien hoitamiseen heidän puolestaan ​​ja voi muuttaa sen jälkeen tietyn ajan.Jäsenet yhtiö voi siirtää osakkeensa muille jäsenille, jotka otetaan sitten asemansa organisaatiossa. Monien osuuskuntien jäsenistä voi siirtää osuuttaan organisaation, ja kuolema yhden kumppanin voi johtaa jopa purkamiseen kumppanuuden.

Yhteenveto:

1. yhtiö on olemassa oikeushenkilönä, jossa se voi haastaa tai joutua oikeuteen, kun osuuskunnan ei.
2. yhtiö on osakeyhtiö, kun osuuskunnan ei.
3. yhtiö tulee toimittaa tuottoa, kun tämä ei ole välttämätön osuuskunta.
4. yhtiö pyörittää keskitetyn hallinnan alla, mutta samalla osuuskunta hoitaa jäsenet.