Ero SBI ja ICICISBI vs ICICI

SBI tarkoittaa State Bank of India. Se on julkisen sektorin laitos (valtion omistama), jossa on valtava asiakaskunta ympäri Intiaa. Se on seitsemän osakkuusyritys pankit toimivat sen SBI nimi. Se on yli kolmetoistatuhatta oksat ympäri Intiaa ja joissakin valituilla kansainvälisillä maissa, sekä 56.000 ATM-verkon eri puolilla Intiaa. Standard Bank of India 'perinyt' pankki Kalkutan, joka perustettiin vuonna 1806, ja on ollut olemassa jo yli kaksisataa vuotta.

Sitä vastoin ICICI on yksityinen pankki (yksityisomistuksessa), jossa on suhteellisesti pienempi asiakaskunta perusta. Se on yksi suurimmista pankeista Intiassa (juuri toiseksi suurin), mutta paljon pienempi kuin SBI. Se on 950 oksat, 3500 oksat ympäri Intiaa. Pankilla on talletukset Rs 1. 65 lakh crore verrattuna SBI 's Rs 3. 8 lakh crore (kertynyt kahdentoista vuotta), kerryttämällä nettovarallisuus Rs 22000 vastaan ​​Rs 27000 varten State Bank of India. Tämä merkitsee Rs 9 crore liiketoiminnan tuottamat kunkin ICICI työntekijä vuodessa, verrattuna Rs 3 crore edestä liiketoiminnan työntekijää kohti on ICICI.

Vaikka State Bank maksaa 4. 7 prosenttia talletuksista, ja ansaitsee vähemmän kehittyessä ICICI maksaa 0,7 vähemmän (4 prosenttia), kun taas ansaita enemmän ennakoiden ja siten ansaitsee 0,4 prosenttia enemmän omaisuuden kuin SBI. Tämä ei ole yllätys, sillä 's näennäisesti rajaton pääsy varoja valtion valtion omistamien SBI.On rahansiirrot ulkomailta tilejä, kanssa SBI, kerran siirto tapahtuma on päätetty, voit tietää käytettävä vaihtokurssi, ja ei ole rajoituksia määristä voit siirtää päivässä. Kuitenkin ICICI siirto on hieman erilainen. Päätyttyä rahansiirron tapahtuma, vaihtokurssi voi olla tiedossa viiden päivän kuluttua, ja siellä on päivittäinen raja 5000 $, joka voidaan siirtää päivässä.

Vaikka SBI on yleisesti ottaen toiminut hyvin menneisyydessä, viime vuosina, ICICI on nähnyt erittäin hyvä suorituskyky, melkein särmäys ulos SBI kaikessa, etenkin taloudellisesti. Tilikausilta välillä 2001-2002 ja 2005 ja 2006, näin erittäin vahva kasvu varten ICICI Bank. Talletukset kasvoivat 200 prosenttia, viisi kertaa enemmän kuin SBI 's, ja vaikka SBI' liikevaihto kasvoi 30 prosenttia, ICICI pankin 's kasvoivat seitsemän kertaa prosenttiyksikköä. Tämä suuntaus merkitsee sitä, että ICICI' s kasvua lopulta ohittaa SBI 's tulevaisuudessa, mitattuna talletusten.

Yhteenveto:
1. SBI on valtion omistama pankki (julkinen sektori), kun taas ICICI on yksityisomistuksessa pankki (yksityinen sektori).
2. SBI on paljon vanhempi (yli 200 vuotta vanha) ja enemmän perustettu kuin ICICI, joka on alle 25-vuotiaita.
3. SBI ei rajoita päivittäistä kansainvälinen siirto määriä, kun taas ICICI rajoja päivittäin siirtojen $ 5000 päivässä.