Ero PPK ja CKPPK vs CPK

PPK ja CK ovat pääasiassa prosessi kyvykkyysindeksejä. Kun PPK sanoista Process Performance Index, CPK sanoista Process Capability Index. Sekä PPK ja CK on hyvin laaja vaikutuksia suorituskykyyn strategiasta organisaatioiden ja ne ovat hyvin tiiviisti seuranneet.

CPK tai Process Capability Index on indeksi, joka mittaa, kuinka prosessi on käynnissä sen laatuvaatimusten rajojen suhteen luonnollinen vaihtelu prosessin. CPK on toimenpide, joka kertoo kuinka lähellä organisaatio on tavoitteen saavuttamisessa ja kuinka paljon johdonmukainen organisaatio on suhteessa keskimääräinen suoritustaso. Toisaalta, PPK tai Process Performance Index auttaa tarkistaa, jos näytteessä tuotettu pystyy vastaamaan asiakkaiden CTQs.

Kun CPK on vain lyhytaikainen, PPK käytetään pitkällä aikavälillä. Kun prosessi Capability Index osoittaa, kuinka prosessi tehdä tulevaisuudessa, Process Performance Index osoittaa, miten prosessi suoritetaan aikaisemmin. Voidaan myös nähdä, että prosessi on tilassa valvonnan CPK jos sillä se ei ole kuin että PPK.

Toisin kuin CPK, PPK ei voida käyttää ennustamaan tulevaisuuden prosessi PPK ei tilassa ohjaus.

Prosessi Capability Index lasketaan ottamalla arvio keskihajonnan. R-baari / d2 on kaava laskemisessa käytetyt CK. Toisaalta, Process Performance Index lasketaan käyttäen tavanomaista muotoa keskihajonta. Root varianssi tai neliöjuuri neliöiden summa jaettuna n-1 Standardikaavan laskemisessa käytetyt PPK.

Yhteenveto1. PPK sanoista Process Performance Index, CPK sanoista Process Capability Index.

2. CPK on toimenpide, joka kertoo kuinka lähellä organisaatio on tavoitteen saavuttamisessa ja kuinka paljon johdonmukainen organisaatio on suhteessa keskimääräinen suoritustaso. PPK auttaa tarkistaa, jos näytteessä tuotettu pystyy vastaamaan asiakkaiden CTQs.

3. Kun prosessin Capability Index osoittaa, kuinka prosessi tehdä tulevaisuudessa, Process Performance Index osoittaa, miten prosessi suoritetaan aikaisemmin.

1. Prosessi on tilassa valvonnan CPK jos sillä se ei ole kuin että PPK.

2. Toisin kuin CPK, PPK ei voida käyttää ennustamaan tulevaa.