Ero BSE ja näppäräBSE vs Nifty

BSE tai Bombay Stock Exchange ja National Stock Exchange ovat kaksi pörsseissä Intiassa. Vaikka on olemassa muita pörssit tässä maassa, BSE ja NSE ovat alkuun pörssit. No, suurin osa kaupan tapahtuu näiden kahden pörsseissä. Suurin ero näiden kahden pörssit, voidaan nähdä niiden indeksiin.

BSE viittaa yksi johtavista pörsseissä Intiassa. Sensex käytetään indeksin Bombayn pörssiin. NSE on toinen BSE. Näppärä on yksi tärkeimmistä indeksit pörssi.

Bombayn pörssi pidetään vanhin pörssi Intiassa sekä Aasiassa. Vaikka BSE perustettiin vuonna 1875, se oli vuonna 1992, että NSE syntyi. Vasta käynnistämisen Sensex, vuonna 1986, että näppärä syntyi.

Bombayn pörssi on luettelo yli 4000 skriptejä, ja NSE on yli 200 listauksia. Näppärä koostuu noin 50 komentosarjojen eri sektoreilla. Toisaalta, Sensex BSE koostuu 30 komentosarjojen eri sektoreilla.

Vaikka Sensex edustaa suuret varastot Bombayn pörssistä, Nifty edustaa suuret varastot National Stock Exchange.

Toinen ero, joka voidaan nähdä, että näppärä on laajapohjaisempia kuin Sensex, koska entinen koostuu useammasta listayhtiöiden. Sensex osoittaa kaikki yritykset listattu BSE, ja näppärä osoittaa kaikki yritykset listattu NSE.

Näppärä on yhdistelmä 'N', joka tarkoittaa kansallisella ja 'ifty', joka tarkoittaa viisikymmentä. Toisaalta, Sensex viittaa herkkyys indeksi BSE.Yhteenveto:

1. Bombay Stock Exchange pidetään vanhin pörssi Intiassa sekä Aasiassa.

2. Nifty on yksi tärkeimmistä indeksit pörssi.

3. Bombay Stock Exchange perustettiin vuonna 1875, ja Sensex aloitettiin vuonna 1986.

4. Nifty koostuu noin 50 komentosarjojen eri sektoreilla. Toisaalta, Sensex BSE koostuu 30 komentosarjojen eri sektoreilla.

5. Nifty on laajapohjaisempia kuin Sensex, koska entinen koostuu useammasta listayhtiöiden.