Ero CPA ja CFACPA vs. CFA

Yleisesti, ongelma ihmiset ovat, miten etsiä rahaa. Vaikka silloin, kun heillä on jo tarpeeksi rahaa, he kehittävät uuden ongelman, miten käyttää kaikki rahat. Tässä suhteessa tämä on missä analyytikot ja talousasiantuntijoiden ovat käteviä. Surffailuun, tai kuunnella keskusteluohjelmia, voitti 't antaa riittävästi teorioita siitä, miten hallita rahaa. Tarvitset CPA ja CFA, mutta miten nämä asiantuntijat eroavat toisistaan?

CPA tunnetaan KHT. CPA ovat asiantuntijoita, joille muuttuu oman vero koskee. Vaikka sitä ei aina tarvita yhden palkata CPA vain tarkastaa verot, ne ovat kuitenkin kaikkein perillä henkilöille tästä aiheesta.

Jotkut CPA sattuvat hallita monilla aloilla rahoituksen, tilintarkastuksen ja kirjanpidon, joka sisältää: Corporate finance \u0026 amp; hallinto, kirjanpidon, analyysi \u0026 amp; suunnittelu, tulovero ja veron valmistelu, takeet, ja tietotekniikan (IT), muun muassa. Kuitenkin monet niistä keskittyvät vain yhteen veneet, eivätkä muutu generalistit monista mainituilla aloilla.

Tullakseen CPA, on ensin läpäistävä CPA tentti. Yhdysvalloissa, tämä testi on nimeltään Uniform KHT tutkiminen (UCPAE). Paitsi, että tämä lupa voidaan myös antaa vain henkilö, joka jo on oikeus koulutukseen ja kokemusta. Kuitenkin muita erityisvaatimuksia ja CPA toimintoja vaihdella tilassa.

Päinvastoin, CFA on Chartered Financial Analyst. Toisin CPA, niillä on taipumus kaivaa enemmän rahoitusta tutkimalla rahavirtoja, ja arvioida varastojen ja markkinoiden yleistä. Useimmat näistä asiantuntijat ovat ylempään korkeakoulututkintoon haltijoita, ja on yksi tai useampi asiantuntemusta seuraavilla: Economics, tilastot, hallinta ja kirjanpito itse.Tie CFA ei myöskään ole niin helppoa. Toisin kuin CPA, CFA joutuvat ottamaan ja siirtää kolme erillistä tentit ovat kumpikin 6 tuntia pitkä. Nämä kokeet nähdään olevan suurempi kulkee niinkin tason tarkastelun edetessä. Näin ollen kolmas koe lähes aina näyttää korkeimman ohimennen yleinen perusteella suuntaus analyysin viimeisten 5 vuoden Yhdysvalloissa Paitsi, että CFA wannabees on myös suoritettava erityistä koulutusta tai kokemusta tietyillä investointien aloilla, joka edellyttää päätöstä tehdä.

Periaatteessa nämä kaksi eroavat toisistaan, koska:

1. CFA on keskittynyt enemmän taloudellisiin näkökohtiin, kun CPA on enemmän kirjanpito asentoon.