Ero huhtikuu ja HintaHuhtikuu vs Hinta

Kaikessa rahoitustoiminta, meidän pankki ja luottokorttien tilejä meidän lainojen ja kiinnitysten, edessämme on korot, jotka lisätään todellinen määrä, että meillä on tai että olemme velkaa rahoituslaitoksille.

On olemassa useita erilaisia ​​korot, joita sovelletaan sijoituksiin ja lainojen. ? Kaksi niistä ovat vuosikorko (APR) ja yksinkertainen korko. ? Kiinnitykset periä nämä kaksi korot tilinsä.

Vuosikoron

Todellinen vuosikorko on korko lainan, talletustilille tai investointeja koko vuoden. ? Huomautus hinnat ja otsikot hinnat ovat yleensä lisätään huhtikuu noin lainanantajat.

Huhtikuu on kahdenlaisia:? Nimellinen APR, joka laskee yksinkertainen korko yhden vuoden ja tehokas APR, joka sisältää maksu plus pahentaa koron.

Huhtikuu voidaan laskea kolmella tavalla. ? Yksi on yhdistämällä korko vuoden ottamatta huomioon maksuja. ? Toinen on sisällyttäminen maksuja, jotka lisätään velkasaldo joka tulee olemaan pohjana laskentaa pahentaa koron. ? Kolmas tapahtuu amortizing maksut toisena lainan.

Huhtikuu riippuu aika, jolloin laina lasketaan. ? Sitä käytetään osoittamaan vaikutusta eri maksuaikatauluista, kun jotkut mieluummin kahden viikon maksut sijasta kuukausimaksut. ? Lainojen että on aika kiinnostava ainoastaan ​​maksu, todellinen vuosikorko on korkeampi.

Esimerkki:

$ Lainamäärästä annettiin 100 maksettava yhden kuukauden 5% korko ja $ 10 maksu. ? Jos ei ole maksu, tämä laina on vuosikorko on 79%, mutta jos maksu sisältyy, APR tulee 435%.Korko

Korko on korko, että henkilö 's sijoitus tai talletustilin ansaitsee tai se voi olla myös se, kuinka nopeasti hänen on maksettava yhteisölle, josta hän lainasi rahaa.? Se ei koske mitään ylimääräisiä maksuja tai palkkioita.

Pankit tarjoavat tietyn korko rahaa, että ihmiset tallettaa niitä. ? He ansaitsevat tarjoamalla talletetun summan kuin lainan muille henkilöille tai yhteisöille korkeammalla korolla kuin maksaa talletustileillä.

Rahamarkkinat, korkomarkkinoiden ja valuuttamarkkinoiden myös omat korot että sijoitetut rahat niihin ansaitsee.

Korot voivat olla joko Real (lasketaan ottaen inflaatio huomioon) tai Nimellinen (maksettavan koron).

Esimerkki:

Jos henkilö talletusten $ 100 pankkiin ajaksi yhden vuoden, jonka korko on 10% vuodessa. Kokonaismäärä hänen tilille vuoden lopussa pitäisi olla $ 110.

Yhteenveto:

1. vuosikoron on monimutkaisempi, kun korko on yksinkertaisempi.
2. vuosikorko sisältää maksuja, vaikka korko ei sisällä maksuja.
3. vuosikoron oletetaan, että yksilö pitää tietyn lainan kunnes se on maksettu pois, kun korko ei.