Ero IAS ja GAAPIAS vs. GAAP

Kun maailma kirjanpito on paljon periaatteita ja standardeja, joita on noudatettava, aivan erityisesti jos yrität valmentaa huolellisesti muotoiltu tilinpäätöksen ja vastaavat. Vaikka nämä vaatimukset voivat vaihdella osavaltion tai maan, on olemassa joitakin kansainvälisesti tunnustetut toimintatavat tai protokollat ​​noudatetaan kirjanpito- ja muut liitännäiset ammatteihin.

IAS, yhden, tunnetaan maailmanlaajuisesti International Accounting Standards. Asettama IAS (IASC) 1973-2001, IAS on paljon osa yhteisöistä kuten IAS Board (IASB), joka on ensisijainen elin, joka asettaa sen todelliset standardit. Monet ihmiset kuuntelevat sekä IASB IASC, ei vain niiden vaikutusta, vaan myös siksi, mitä he edustavat koskevissa kysymyksissä kirjanpitoa.

Toisaalta GAAP tai yleisesti hyväksyttyjä Accounting Principles, on enemmän amerikkalaistettu termi viittaa tilinpäätösstandardien läsnä missä tahansa maassa. GAAP pohjimmiltaan sanelee sääntöjä tai standardeja, samoin kuin yleissopimukset, joita noudatetaan, kun yksi kirjaa, yhteenveto, transacts ja tilinpäätös laaditaan sisällä kansakunta.

Vaikka IASC on voimakas kokonaisuus, se ei silti suoraan valvoa tai asettaa säännöt GAAP. Aina kun IASC muodostaa uuden tilinpäätösstandardin, jotkut kansakunnat vain yrittää sisällyttää että standardi maahansa 's nykyisiä standardeja. Mainitut standardit jo paikallisen kirjanpitolautakunta kansakunnan. He ovat niitä, jotka vaikuttavat mitä on GAAP niiden toimivalta.

Sen selkeyttämiseksi, konkreettinen esimerkki on Amerikassa, jossa kirjanpitolautakunta tunnetaan FASB on vastuussa tehdä varsinaisen kirjanpidon sääntöjä, jotka myöhemmin tuli GAAP maan. Siten se on turvallista väittää, että jokainen kansa on aivan omat GAAP. Vaikka yksittäiset tilinpäätösnormistot maittain ovat teknisesti erilaisia ​​keskenään, nämä tilinpäätösnormistot ovat lähes täysin samat, ja ne voivat vaihdella vain sen suhteen, miten sääntöjä tulkitaan.Lisäksi se on viimeksi vuonna 2001, kun IASB otti roolin IASC tosiasiallisen IAS. Tähän mennessä IASB on ollut tehdä ja panna täytäntöön uudet tilinpäätösstandardit, mutta on nimetty IFRS tai International Financial Reporting Standards. Kuitenkin kaikki muut vaatimukset, kuten IAS, ovat edelleen mukana IFRS.

Yhteenvetona:

1. GAAP ovat yleisemmistä kirjanpitosääntöjä, että jokainen maa omistaa, ja vaikuttaa suoraan eri kirjanpidon laudat kunkin toimivalta, kun taas IAS on erityinen joukko kansainvälisesti tunnustettuja tilinpäätösstandardien asettamat IAS komitea.