Ero LIRA ja Locked-In RRSPLIRA vs Locked-In RRSP

Eläkkeelle on jotain kaikkien pitäisi varautua. Se on väistämätöntä, että olisi hyväksyttävä riippumatta siitä, missä sijaitsevat tai mitä toimeentulo on. Siten se olisi parasta, että yksi on sijoitetun rahan suunnitelmaa, varoja, yksilö voi nauttia aikana eläkkeelle jäämisen jälkeisen vuotta. Kanada on yksi niistä maista, joissa kattavin, monipuolinen ja hyvin jakautunut eläkejärjestelyjä käytettävissä kansalaisiaan. Heidän joukossaan ovat Locked-In eläketili (LIRA) ja rekisteröityjen eläkesäästötilit Plan (RRSP). On kuitenkin olemassa merkittäviä eroja näiden kahden suunnitelmia, jotka mahdollisen haltijan tai sijoittajan tulisi tietää.

Locked-In eläketili (aka LIRA) on kanadalainen sijoitustili joiden tarkoitus ja toiminta on pitää lukittuna-eläkerahastoihin. Kuten useimmissa eläketilejä tai suunnitelmia lajissaan, Liras ovat kertyvät varat voidaan käyttää eläkkeelle. Liras kuuluvat provinssien toimivaltaan ja sääntelyä varoja koskevia säädöksiä: Alberta, Saskatchewan, Manitoba, Ontario, Quebec, New Brunswick, ja Newfoundlandin. Koska ehdot tarkoita, nämä tilit tai suunnitelmia 'lukittu'; tilinomistaja ei ole vapaus käyttää sitä kunnes se saavuttaa huippunsa tai vaatimukset täyttyvät, mikä on yleensä eläkkeelle siirtymisen tai saavuttaa tietyn iän (riippuen siitä, mitä on sovittu). Työntekijä, joka on rekisteröity Pension Plan (RPP), jonka jäsenyys suunnitelmassa lopetetaan ennen eläkkeelle jostain syystä täytyy siirtää kertyneet varat on LIRA. Jos työntekijä kokemus kuolema ennen eläkkeelle, varat siirretään leskelle ja siirrettiin LIRA samoin. Lopuksi, jos avioliitto tai tapaoikeuden kumppanuus liuotetaan jossa kumppani on RPP, jako avioeron myös siirtää kertyneet varat on LIRA, joka pitää kyseisiä varoja eläkeikään asti on saavutettu.

Verot korot on LIRA tuloutetaan vasta pisteen maksu on lähtenyt. Kun eläkeikä on saavutettu, joka on yleensä 55 alueilla, joilla liras käytetään, sen haltijalla on mahdollisuus siirtää varoja muihin Eläketulosuunnitelmat kuten LIF, LRIF tai PRIF. Kuitenkin se tulee pakolliseksi, jos haltijan täyttäessä 71 ja ei ole siirtänyt sitä vuoden loppuun mennessä, kun ikää.

Toinen tyyppi Kanadan tilin säilyttämiseen ja hallintaan omaisuutta ja varoja on Registered eläkesäästötilit Plan (tai RRSP). Tämä suunnitelma otettiin käyttöön vuonna 1957, jonka päätavoitteena on edistää kasaantua varoja tulevat eläkeikään työntekijöille. Se edellyttää toimeksiannon Kanadan tuloverolain lakeja, jotka kattavat suurimman osuuden, kun maksut otetaan, mitä muotoja varat ovat hyväksyttäviä panoksen, ja lopuksi, miten se muunnetaan eläketulon Fund (RIF). Näissä ehdoissa, on hyvin samanlainen kuin edellä on esitetty LIRA. RRSPs voidaan avata Yksittäisen, puolison tai ryhmä suunnitelma. RRSPs ovat käytettävissä ja jollei liittovaltion toimivaltaan Kanada.On kuitenkin olemassa merkittäviä eroja LIRA ja RRSP. Toisin kuin LIRA, keskittyen osa työntekijän 'tulot yhdeksi alle Kanadan asetuksen RRSPs vähentää verojen vuoksi varten pidin vuodessa (eikä vain sitä lykätään peruutettu). Tämä vähennys tuloverosta merkittävästi vähentynyt. Toinen Merkittävänä erona on, että RRSP on 'nestemäinen' eikä 'lukittu', kuten tapauksessa LIRA. Tämä tarkoittaa, että haltija ei rajoitu odottaa suunnitelman kypsyä. omistajalla ja RRSP voi halutessaan vetäytyä rahasto aikaisin mitä tarvitsee, joita saattaa syntyä (millä on säädetty sopimuksesta kun suunnitelma avattiin).

Henkilö on viisasta sijoittaa joko LIRA tai RRSP valmistautua väistämättömyyteen eläkkeelle. Olisi kuitenkin otettava huomioon, mitä erot ovat ja mikä on parasta heidän mahdolliset tarpeet ja tulevaisuuden suunnitelmista.

Yhteenveto:

1. Locked-In eläketili (LIRA) ja rekisteröityjen eläkesäästötilit Plan (RRSP) ovat suunnitelmat käytettävissä Kanadan kansalaisten eläkettään.
2. Sekä LIRA ja RRSP tarvitse avata ennen ikä 71, jossa vaiheessa varat siirretään eläketulon Fund (RIF).
3. Liras vain lykätä verojen asti peruutettu; RRSPs vähentää haltija 's tuloveroa vuodessa.
4. Liras ovat 'lukittu'; haltija voi käyttää varoja ennen kuin se erääntyy tai täyttää tietyn tapahtuman (kuten tapauksessa haltijan 'kuolemaan). Toisaalta, RRSPs ovat nestemäisiä, jolloin vapaus haltijan hyödyntää varoja (sisällä tiettyjä parametreja) .