Ero Asiakas ja kuluttaja
Asiakas vs Kuluttaja

Ero kuluttajan ja asiakkaan on hyvin ohut viiva. Sen lisäksi molempia termejä käytetään usein alan liiketoiminnan, näitä sanoja käytetään usein samanlaisessa tilanteessa, joka lisää jopa sekaannusta.
Määritelmän mukaan asiakas on joku, joka ostaa palveluja tai tavaroita joku muu, kun kuluttaja on joku, joka kuluttaa tietyn tuotteen tai hyödyke. Käsitteeseen Economics, kuluttaja voi olla joko yksittäinen henkilö tai kokonainen organisaatio, joka käyttää tiettyä tyyppistä palvelua. Kuluttajat voivat myös olla minkäänlaista organismin, joka syö tai syö jotain, kuten alalla tiede- ja Ecology.
Esimerkiksi asiakas on parasta havainnollistaa kahvila, joka ostaa kahvinkeitin, mistä kahvinkeitin valmistaja. Tämä tarkoittaa sitä, että ravintola ostaa mainitut laitteet, hyödyksi sen suojelijoita tai vieraille. Tässä yhteydessä ravintola on selvästi kuvassa asiakkaaksi eikä todellista kuluttajille. Kuitenkin samanlaisessa tilanteessa, jossa sinun siirtyä suoraan kahvinkeitin valmistaja ja ostaa tuotetta niin, että sen voi avata koti perheen 's käyttö kotona, niin olet todellinen kuluttaja.
Lyhyesti sanottuna, jos aiot käyttää tiettyä tuotetta muihin tarkoituksiin kuin oma kulutus, kuten kaupalliseen käyttöön, niin pidetään asiakas.
Kuitenkin mukaan kuluttajansuojalain Intian vuonna 1986, termi 'kuluttaja' on laajempi, joka tarkoittaa kuuluvat ne, jotka käyttävät tuotetta tai hyödykkeen työkseen. Ja niin, jos olet ainoa omistaja oman yrityksen ja ostit kahvinkeitin nimesi alla, voit silti pitää kuluttajana tämä asiakirjan mukaisesti.
Lisäksi laki laajenee kuluttajan määritelmä vieläkin toteamalla, että kuluttaja ei tarvitse ostaa tuotteita henkilökohtaiseen käyttöön voidaan pitää yhtenä, eikä pelkkä ajatus tai tarkoituksellinen osto jo muuttuu sinut kuluttaja.Nämä määritelmät tosiasiassa laadittu siten, että tavoitteena on kuluttajansuojan, varsinkin kun yritykset puolestaan ​​hieman hapan.

Kuluttaja on joku, joka todella kuluttaa tavaroita eikä vain ostaa sitä.

Asiakastuki on joku, joka ostaa tavaroita enemmän kaupallisiin tarkoituksiin.