Ero ABA numero ja Routing NumberABA numero vs Routing Number

American Banking Association on keksittävä tapa helpottaa lajittelua, niputtaminen ja tunnistaminen tarkastuksia ja joille finanssilaitokset ne 'uudelleen vetää. Ilman tätä lajittelulaitokseen, siellä' ll suurempia riskejä epätarkkuuksia ja ristiriitaisuuksia kannalta kassavirran. Virheelliset, epätäydellisiä tai kadoksissa reititys tiedot ovat tärkein syy maksaa rahoituslaitosten ja yksittäisten kuluttajien huomattavan määrän rahaa huomiotta päissä. Koska tällaiset vaikutukset, pankki numerot ovat olleet välttämättömiä turvaamaan saumattoman etenemisen ja kierto -rahastoihin käytännöllisesti katsoen kaikki talouden aloilla. Voi olla useita tunnuksia ja sekava numeroita koodattu yhdessä tarkastettavaksi, mutta jokainen näistä on tärkeä rooli validoinnissa erityistarkastuksissa. On välttämätöntä, että kaikki voivat tuntee pankin numerointi ja tällainen vaiva voidaan yksinkertaistaa tunnistamalla eri elementtejä. Kaksi arjen koodit ovat ABA Transit numero tai ABA numero ja Routing Transit Number (RTN) tai Reititysnumero. Se on melko helppo erottaa toisistaan ​​perusta koodeja 'rakentaminen, pituus ja sijainti.

ABA numero tai ABA Transit Number on numeerinen koodaus painettu maksuvälinettä varten on tarkistaa, helpottaa tarkista clearing pankkien, voi se olla sisällä haara tai pankkien välistä. Järjestelmää hallinnoi hyvin organisaatio lyhenteen ABA tarkoittaa, American Bankers Association. Se pohjimmiltaan annetaan yksilöllinen tunniste kullekin US rahoituslaitos. ABA numero tulostetaan osoittaja (yläosa) murto ilmestyvät oikeassa yläkulmassa shekin; nimittäjä on pankki 's Tarkasta Routing Symboli joka tunnistaa Federal Reserve Bank huoltoa että rahoituslaitos. Esimerkkinä joka on 12-34567 / 8901. Osoittaja, 12 tässä tapauksessa on kaksiosainen koodi, joka ilmaisee maantieteellinen sijainti rahoituslaitos. seuraava osa, 34567, merkitsee pankki tai rahoituslaitos yrityksen itse. Lopuksi nimittäjä, 8901, viittaa Federal Reserve Bank huolto pankki.Toinen koodi on yhdeksännumeroinen soitetut Routing Transit Number (RTN) tai yksinkertaisesti Routing Number. Kuten ABA Transit numero, sen tarkoitus on tehdä helpoksi pankeille tarkasti lajitella ja tunnistaa hän rahoituslaitos, joka tarkistaa piirretään. Se on suunniteltu erityisesti helpottamaan luokittelua ja lähetys tarkastusten takaisin maksaja 's (liikkeeseenlaskijan' s) tilille. Se tarjoaa halvempaa ja kätevämpää vaihtoehto lähettämään sähköisiä kopioita tarkastusten verrattuna lähettämällä paperin tarkistaa itse. Se on samasta syystä, että se on erittäin hyödyntää Federal Reserve Banks ja Automated Clearing House liiketoimet kuten lanka rahansiirrot, suora talletukset, laskujen maksu, verkkopankit, ja muita automaattisia siirtoja. Se voidaan nähdä alaosassa tarkastuksia. Kokoonpano-viisas, RTN on yhdistelmä pankin tunnistekoodi ja Federal Reserve Bank tunniste koodi näkyy ABA Transit numero. Edelleen käyttäen esimerkkinä 12-34567 / 8901 referenssinä, neljä ensimmäistä numeroa RTN, 8901, kohta Federal Reserve Bank, kun taas viimeisen viiden, 34567, koskee erityisiä rahoituslaitos.

Yhteenveto
1) ABA Transit lukumäärä ja Routing Transit lukumäärä ovat koodeja käytetään helpottamaan lajittelu, niputtaminen ja tunnistaminen tarkistaa ja missä se on laadittu.
2) ABA Transit määrä koostuu kolmesta osasta, joka viittaa 1) maantieteellisen sijainnin rahoituslaitoksen, 2) pankki itse, ja 3) Federal Reserve Bank huoltoa edellinen kohde. Se löytyy oikeassa yläkulmassa yläkulmassa tarkistaa.