Ero Bank Luokitus ja repokorkoPankki Hinta vs Repo Hinta

Repokorko ja Bank korko ovat kaksi tavallista korko ja luotonanto, joita käytetään kaupallisten ja keskuspankeissa. Näitä korkoja käytetään rahaliikenteen välillä kansallisen tai keskuspankki ja kotimaisen tai liikepankki. Vaikka molemmat hinnat pidetään samana, mutta on joitakin näkyvästi eroja näiden kahden välillä.

diskonttokorko
Toinen nimi käytetty diskonttokorko rahoituslaitokset on diskonttokorko. Pankki korko käyttävät liikepankit kun ne lainata rahaa keskuspankilta, ja miksi ne saavat lainan johtuu odotettavissa pulaa varoista näissä pankeissa.

Jokaisen on oltava tietoinen siitä, että pankki korko on suora vaikutus lainakorot tarjoamien liikepankkien asiakkailleen. Lainaustoiminnan suuruuteen liikepankeille välittyminen henkilöille, jotka lainaavat laina nämä pankit. Jos pankki korko päätettiin välillä keskeinen ja liikepankki on korkea, korko tarjoamia liikepankki asiakkailleen on myös suurempi, ja jos nopeus tarjoamia keskuspankki on alhainen, alhaisempaa veloitetaan liikepankit lainan liikkeeseen asiakkaille.

Toinen tärkeä seikka noin pankkikursseihin on, että nämä hinnat käyttävät keskuspankit eri maiden valvoa ja hallita rahahuollon jolla parannetaan kansantalouden ja niiden pankkisektorin. Kun työttömyysaste maassa nousee, keskuspankki kyseisen maan vähentää pankin korko, jotta kaupalliset pankit tarjoavat vähentynyt osuus lainasta yksilöille. Huomaa, että tällaiset limiittiluotonantotransaktioihin eivät liity vakuuksia.

repokorko
Repokorko, toisaalta, on hieman samanlainen pankin korko. Tämä nopeus tunnetaan myös hankkimiseen korko, ja tätä nopeutta käytetään joka pankkitapahtuman kuin takaisinostosopimuksen. Vuonna takaisinostosopimuksella, keskuspankki myy arvopapereita liikepankeille ja sitoutuu hankkimaan näihin arvopapereihin tietyn ajan ennalta määriteltyä hinta. Siksi käytettävän koron näihin arvopapereihin Takaisinostosopimuksien tunnetaan repo tai takaisinosto korko.

Kuten pankki korko, repokorko käytetään säätelemään tarjontaa valuutan taloudessa. Jos repokorko on pienempi, se laajenee rahajärjestelmän, ja sen seurauksena, rahoituslaitokset saavat varat edullisia hintoja. Päinvastoin, jos takaisinosto korko on korkeampi taloudessa, se vähentää rahan tarjontaa, mikä aiheuttaa lopulta pulaa lainanotto varoja, jättäen yksilöiden rajoitettu pääsy ottaa lainaa.Joten, takaisinostosopimus annettava arvopaperinhaltijoille myymään ja ostamaan arvopaperit, jotta kerätä rahaa. Tämä sopimus käyttää arvopapereiden muodossa arvopapereita, ja repokorko yleensä toimii voittoa myymällä kyseisiä arvopapereita.

erot
Let 's tarkastella joitakin eroja pankin korko ja repokorko.

Laina vs. Securities C Kuten edellä todettiin, pankkien korko käsittelee yleensä lainoja, kun taas, repo tai takaisinosto korko käsittelee arvopapereita. Pankki korko veloitetaan liikepankeille vastaan ​​lainaosuuksilla niille keskuspankeille, kun taas, repokorko peritään takaisinostovastuut arvopapereita.

Käyttämällä Collateral C Ei vakuuksia on mukana pankin korko. Mutta takaisinostosopimuksella käyttää vakuudeksi, jotka hankitaan myöhemmin.

Joka on korkeampi? C Jos tarkkailla markkinoilla, tulet huomaamaan, että repokorko on suhteellisesti alhaisemmat kuin pankin korko.