Ero IRR ja ROIIRR vs. ROI

Milloin voit kertoa, että varastot, ja tai pääomaa, ovat palannut? Kun voit sanoa, että yritys on tosiasiallisesti tuotetun voitot keskellä jokaisen menot ja kustannukset toiminnan? Vastauksia näihin erityistä kyselyt, on olemassa joitakin mittareita käyttämiä taloudellisia asiantuntijoita. ROI ja IRR ovat kaksi monista mittarit käyttävät yhtiöistä arvioida niiden taloudellisesta asemastaan.

Return Of Investment (ROI), joka tunnetaan myös tuotto (ROR), kopioidaan helpoin, puhumattakaan, yleisimmin käytetyt metristä monet liikeyritysten tänään. Indeksi osoittaa tietty prosenttiosuus, joka ilmaisee, onko investoinnit ovat kasvaneet tai kutistunut tietyn ajan kuluessa.

Computing ROI on suhteellisen nopea ja yksinkertainen. Se vain kuuluu kaksi arvoa, nimittäin alkuinvestointeja, ja tuloksena sijoituksen arvo (onko se kasvoi vai ei). Sinun tarvitsee vain vähennä alkuinvestointeja tuloksena investointeja. Sitten olet juuri menossa jakaa vastauksen saman arvon alkuinvestointeja. Vastaus on tietenkin ilmaistaan ​​prosentteina. Joten, jos olet arvo A kuin alkuinvestointeja, ja B saatu investointi, että kaavassa on yksinkertaisesti: ROI = (B '' A) / A.

Seuraava metrinen on sisäinen korkokanta (IRR). Se tunnetaan myös monille vuositasoiseen tuottoprosentti (APY). Se on vuosittain yhdiste rate (saanto), joka voidaan saada sijoitetun rahan, ja otetaan huomioon lähes kaikki muut taloudelliset muuttujat.Verrattuna ROI, IRR on monimutkaisempi metristä, koska se ei vain otetaan huomioon kasvu investoinnin arvoa, mutta myös ajoitus kassavirran. Tämän vuoksi ehkä jotkut liike kiinnostuneet henkilöt eivät mielellään suhteessa siihen ikävä ratkaisemista varten IRR arvon. Kuitenkin moderni työkalut, kuten Google Docs ja MS Excel ovat mahdollistaneet automaattinen toiminto laskemista rakennettujen. Siten IRR on tullut luotettavin ja tarkin metristä arvioimiseksi investointien tilastot, vaikka sisältyy monia muita muuttujia, kuten osingot ja verot.

Yhteenvetona,

1. ROI on yksinkertainen rahoittaa metristä investointeihin, kun taas IRR on monimutkaisempi metristä.
2. ROI on ja oli yleisesti käytetty metristä, varsinkin kun tietokoneet olivat vielä niin suosittua, verrattuna IRR.
3. ROI vain käyttää kahden arvon ja kaksi operaatiota (jako ja vähennyslasku), kun taas IRR käyttää monimutkaisempi matemaattista kaavaa ja algoritmeja, ja on hieman unsolvable käyttää puhtaasti analyyttinen keino.