Ero Debit ja pistetilanneDebit vs Luotto

Taidetta tallennus-, luokittelu, yhteenveto, ja tulkinnassa liiketoimia, rahaa ja tapahtumia, joita kutsutaan myös kirjanpito, peräisin niinkin varhain kuin 7000 vuotta sitten. Kirjanpitomenetelmien sitten olivat hyvin alkeellinen ja käytetään vain tallentaa lisätä että vähentää karjan. Se vähitellen kehittynyt yrityksille laajeni ja kaupan yleistyi, jossa liikemiesten tekemisissä muiden liikemiesten eri kohdista ja kaupankäynti erilaisia ​​tuotteita ja palveluja. Vuonna 14. vuosisadalla Italiassa kahdenkertaista kirjanpitojärjestelmää kehitettiin selviytymään nopeasti kasvava liiketoimintaympäristössä liittyy lukuisia sijoittajia.

Kaksinkertainen kirjanpidon menetelmää, tai kirjanpitojärjestelmä, kuuluu joukko sääntöjä tallennukseen liiketoimia. Jokainen tapahtuma kirjataan kaksi kertaa kaksi tiliä kaksi merkinnät; debit merkintä ja hyvityksen lehdessä tai pääkirja. On viisi tiliryhmien: omaisuuden (saatavat, laitteet, maa, varaston), velat (velat, lainat, tililuotot), tuloja tai tuloja (myynti, vuokraus, ja korkotuotot), kulut (palkat, sähkö-, puhelin-, luottotappiot), ja oma pääoma (pääoma, piirustukset, varat).

Jokainen näistä tileistä on oltava kaksi saraketta tilisuunnitelman: veloituksen sarake, joka sijaitsee vasemmalla puolella ja luotto sarake, joka on oikealla puolella. Aina on veloituskirjaukselta yhden tilin, on oltava vastaava hyvityksen toiselle tilille. Esimerkiksi: jos kauppa saa stock toimittajalta, olisi veloituksen että toimitukset tilillä (vastaavien), kun hyvitys pitäisi näkyä ostovelkojen (vastuu). Kun kauppa maksaa toimittajalle, ostovelat pylväs tulisi veloittaa kun käteistä olisi hyvitettävä osoittamaan laskua seurauksena maksun.

Veloitukset lisätä tasapaino varojen ja kulutileillä ja vähentää tasapaino vastuun tulojen ja pääoman tilejä. Laajuus pienentää tasapaino varojen ja kulutileillä ja lisätä tasapaino vastuun tulojen ja pääoman tilejä. Myös perinteistä lähestymistapaa kirjanpitoon joka luokittelee tilit: real tileille (omaisuus), henkilökohtaisia ​​tilejä (velat ja oma pääoma, joka edustaa liike sijoittajat), ja nimellinen tilit (kulut, tuotot, voitot, ja tappiot).Tämä lähestymistapa on kolmea kultaista sääntöä:

Oikeasti tilejä, mitä tulee veloitetaan samalla mitä sammuu hyvitetään.
Henkilökohtaiseen tilejä, vastaanottaja veloitetaan kun maksaja hyvitetään.
Nimellistä tilejä, kulut ja tappiot veloitetaan tuottoihin ja voitot hyvitetään.

Yhteenveto:

1. debit on tili merkintä, joka sijaitsee vasemmassa sarakkeessa reskontra tai lehden, kun luotto on tili merkintä, joka sijaitsee oikeassa sarakkeessa reskontra tai lehden.
2. Veloitukset ja hyvitykset ovat ominaisuuksia kaksinkertaisen osuusjärjestelmään kirjanpito. Jokaista luotto- tai pankkikortilla pitäisi olla vastaavaan vastakkaiseen merkintä.
3. pankkikortilla tuotto ja kulut nousevat niiden saldot kun hyvitys pienenee niiden saldot.