Ero CPI ja CPIXCPI vs CPIX

CPI ja CPIX ovat merkittäviä taloudellisia indikaattoreita. Vaikka nämä kaksi käytetään mittaamaan inflaatiota, ne ovat erilaisia ​​eri tavoin. Käyttöehtoja, kuluttajahintaindeksi on yleisesti käytetty ja yleisesti tiedossa.

CPI tai Kuluttajahintaindeksi toimenpide on ensisijainen indeksointimenetelmästä. Se mittaa muutoksia ostovoiman keskimääräinen perhe. Toisaalta, CPIX on kuluttajahintaindeksin poistettu asuntolainojen kustannuksia.

Sen vastoin CPI CPIX sisältyy kustannuksia kuluttaa tarhan palveluja tarjoaa talon. Toisin kuin kuluttajahintaindeksi, The CPIX ei sisällä investointeja näkökohtia omistuksen talon. CPIX sisältää vuokra laskemiseen eivätkä investoinnin näkökohdat.

Vuonna sanottuna CPIX on indeksi, joka sulkee pois investointi näkökohtia asumisesta. Sen sijaan se käyttää vuokraa laskelma.

Kuluttajahintaindeksi inflaatio määritetään vertaamalla CPI senhetkisen kuukausi CPI vastaavan kuukauden aikana edellisenä vuonna.CPIX, jota voidaan kutsua johdannaiseksi alkaen Kuluttajahintaindeksi, voidaan kutsua kuin CPI miinus kiinnelainakorkoja. CPIX sisältää kaikki palvelut ja tavarat, jotka sisältyvät CPI kori paitsi korko kiinnitykset.

Voidaan myös todeta, että CPIX on käytettävä osoittaa inflaatioiden Metropolitan ja kaupunkialueilla. Toisaalta, Kuluttajahintaindeksi huomioi kaikilla aloilla.

Puhuttaessa termiä CPIX, Etelä-Afrikka tulee mieleen, koska se on tässä, missä termi on yleisesti käytetty taloudellisena indikaattorina.

Yhteenveto

1. CPI tai Kuluttajahintaindeksi toimenpide on ensisijainen indeksointimenetelmästä. CPIX, jota voidaan kutsua johdannaiseksi alkaen Kuluttajahintaindeksi, voidaan kutsua kuin CPI miinus kiinnelainakorkoja.
2. Kuluttajahintaindeksi inflaatio määritetään vertaamalla CPI senhetkisen kuukausi CPI vastaavan kuukauden aikana edellisenä vuonna.
3. Toisaalta, CPIX on kuluttajahintaindeksin poistettu asuntolainojen kustannuksia.
4. Toisin kuin kuluttajahintaindeksi, The CPIX ei sisällä investointi näkökohtia omistuksen talon. CPIX sisältää vuokra laskemiseen eivätkä investoinnin näkökohdat.