Ero CRR ja SLRCRR vs SLR

Korko että pankkikulut heidän lainanottajille vaihtelee; se ei pysy samana. Tämä johtuu useista syistä, kuten:

Poliittiset voitto vaalien aikana.
Viive, jolla lainanottajien rahaa kulutustavaroita.
Lainanantajan ehkä mieluummin käyttää rahaa muihin sijoituksiin sijaan lainata sitä.
Riski, että lainanottaja kuolee äkillisesti, konkurssiin tai vetäytyä maksaa hänen laina.
Verot, jotka on saatettu voittoa etuihin.
Maksuvalmius etusija.
Inflaatio, joka voi vaikuttaa pankin 's CRR ja SLR.

Valvomiseksi rahan tarjontaa taloudessa, keskuspankki maan perii korkoa ennakoiden ja lainojen että se myöntää liikepankeille ja muut rahoituslaitokset. Tätä kutsutaan diskonttokorko tai diskonttokorkoa.
Pankki hinnat vakauttaa valuuttakurssien ja inflaation kurissa. Mahdolliset muutokset pankkikursseihin voi vaikuttaa kaikilla osa taloutta. Otetaan esimerkiksi tapaus, miten öljy öljyn hinta voi vaikuttaa pankkien hinnat. Nostamalla sen hinta merkitsisi korkeammat korot pankkilainojen sekä henkilökohtaisia ​​lainoja yksittäisten asiakkaiden.

Varten vakauttaa pankin 'varat ja korot, keskuspankki maassa edellyttää, että ne pitävät sääntelyn reservi talletukset ja muistiinpanot tekemät asiakkaiden sijaan luotonanto ne kaikki pois. Tämä Varantovelvoite vaikuttaa siihen, kuinka ostovoiman rahan säilyy. Mitä korkeampi vaatimus, sitä vähemmän rahaa, että pankit voivat lainata, jolla saavutetaan pienempi määrä rahaa luodaan. kassavarat että pankit pitävät keskuspankkiin kutsutaan kassavarantotasojen Ratio (CRR).CRR vaatii vain kassavarantotalletukset joten osa käteistalletusten että pankit saavat pidetään keskuspankissa varauksena. Pieneneminen CRR merkitsisi suurempia rahamääriä, että pankit voivat lainata tuottaa enemmän tuloja heille. Se ohjaa talouden likviditeettiä.

Lakisääteisen Liquidity Ratio (SLR), toisaalta, on käteistä, jalometallit tai sertifikaatteja, pankki pitää mukanaan reservinä. Se rajoittaa vaikutus pankkien olla laskemisesta enemmän rahaa talouteen. SLR takaa vakautta pankkien ja sitä käytetään rajoittamaan kasvua pankkilainaa. Se ohjaa luotto talouden kasvu hillitsemällä inflaatiota ja kannustaa kasvua. Sitä käytetään myös tehdä pankeille investoida enemmän valtion arvopapereihin.

Yhteenveto

1. 'CRR' tarkoittaa 'kassavarantotasojen Ratio' taas 'SLR' tarkoittaa 'lakisääteiset Maksuvalmius Ratio.'
2. liikepankki 's CRR ylläpidetään keskuspankki taas sen SLR säilytetään pankissa.
3. SLR voi olla rahana, jalometallien kuten kullan tai arvopapereita kun CRR voi olla vain rahana.
4. CRR ohjaa talouden likviditeetin ja staves inflaatiota kun SLR ohjaa luotonannon kasvu taloudessa ja rajoittaa vaikutusta pankit ovat laskemisesta enemmän rahaa talouteen.