Ero RTGS ja NEFTRTGS vs NEFT

Tausta
NEFT viittaa National EFT. Se on online-järjestelmä varojen siirtämiseksi yhdeltä rahoituslaitos toiseen Intiassa (yleensä pankit). Järjestelmä otettiin käyttöön marraskuussa 2005, ja oli asetettu periä jokainen pankki, joka nimettiin Seft selvitysjärjestelmään. Se tehtiin pakolliseksi jonka RBI kaikkien pankkien Seft järjestelmä siirtyä NEFT puolivälissä joulukuussa 2005. Sinänsä Seft lopetettiin tammikuussa 2006. RBI tyytyväinen pankit olivat täynnä jäseniä RTGS liittyä NEFT järjestelmään .

RTGS on lyhenne, joka tulee sanoista Real Time Gross Settlement. RTGS on varojensiirtojärjestelmää, jossa raha siirretään pankista toiseen in 'reaaliajassa', ja bruttomääräisinä. Käytettäessä pankki menetelmää, RTGS on nopein mahdollinen tapa siirtää rahaa. 'Reaaliaikainen' tarkoittaa, että maksutapahtuma isn 't koske mitkään odotusaika. Kauppa saatetaan päätökseen heti, kun käsittely tapahtuu, ja bruttoselvityksen tarkoittaa, että rahan siirto on valmistunut yksi yhteen pohjalta ilman klustereiden toisen tapahtuman. Kaupan käsitellään lopullinen ja peruuttamaton, kun rahan siirto tapahtuu kirjoissa RBI (Reserve Bank of India). Tämä järjestelmä ylläpitää RBI, ja on käytettävissä työpäivää tietyn tuntimäärän . Pankkien käyttävät RTGS täytyy olla Core pankki voi käynnistää RTGS tapahtumia.

erot
Perustavanlaatuinen ero RTGS ja NEFT, että vaikka RTGS perustuu bruttoselvityksen, NEFT perustuu net-ratkaisun. Bruttomaksujärjestelmää on, jos tapahtuma on päätetty yksi-yhteen-periaatteella ilman niputtamista muihin liiketoimiin. Mitä tulee Laskennalliset Net Basis (DNS), tai net-ratkaisun, tämä on, jos liiketoimet valmistuvat erissä tiettyinä aikoina. Täällä kaikki siirrot pidetään asti tietty aika. RTGS tapahtumia käsitellään koko työajan järjestelmän.

RTGS liiketoimiin sisältyy suuria määriä käteistä, periaatteessa vain varoja edellä Rs 100000 voidaan siirtää käyttämällä tätä järjestelmää. Sillä NEFT, minkä tahansa määrän alle Rs 100000 voidaan siirtää, ja tämä järjestelmä on yleensä pienempi arvo liiketoimet, jotka liittyvät pienempiä summia.RTGS prosessit reaaliajassa ( 'push' siirto), kun taas NEFT prosessien sykliä aikana tietyn työpäivän. Tämä aiheuttaa NEFT tapahtuma, joka aloitetaan viimeistään viimeisen jakson valmistuvan seuraavana päivänä.

Yhteenveto:

RTGS on Real Time Gross Settlement, kun NEFT on kansallinen EFT.
RTGS täydentää liiketoimet reaaliajassa, ja on sen vuoksi nopeampi kuin NEFT, joka täydentää liiketoimet sykleissä.
RTGS on bruttoselvityksen, jossa siirto on suoritettu on yksi-yhteen perusteella, kun taas NEFT on sijoitukset Laskennalliset Net perusta, jossa siirrot niputetaan ja lykätään tietyn aikaa.