Ero EBIT ja PBITEBIT vs PBIT

Laskentatoimen ja rahoituksen, liikevoiton ja PBIT käytetään mittana yrityksen 'kannattavuus, joka sulkee korot ja verot kulut. EBIT on lyhenne sanoista tulos ennen korkoja ja veroja samalla PBIT, voiton ennen veroja. Huomattavasti, siellä' sa merkittävä paljon yhtäläisyyksiä luonteen EBIT ja PBIT. Tule ajatella sitä pintapuolisesti, ainoa ero olisi ensimmäinen kirjain niiden lyhenteitä. Mutta on huomattava, että mitä nämä ensimmäiset kirjaimet tarkoittavat, eli tulot ja voitto eivät ole pelkästään synonyymejä. Siellä 's itse asiassa huomionarvoista eroa. Ja se on vaan välttämätöntä mainita nämä ennen kuin jatkat määritetään tavalla toisistaan ​​liikevoiton ja PBIT.

Liiketoiminnan kannalta, tulos (kutsutaan myös tuloja) koskevat rahaa yrityksen kerää. Tulos, toisaalta, on rahaa jäljellä, kun kaikki kulut maksetaan. Useimmissa yrityksissä, kulut on maksettava pois tuloja. Loput loppujen aiheutuvat valmistus- tai toimituskulut on voitto. Näiden määritelmien, siellä 'll siksi olla vaihtelua tietojenkäsittely liikevoiton ja PBIT. Laskentatoimen ja rahoituksen EBIT vastaa käyttötuloilla' 'Toimintakulut (OPEX) + muut tuotot. PBIT on yhtä suuri kuin nettotulos + korot + verot.

EBIT tai tuotot on mitta yrityksen 'kannattavuus, joka sulkee korot ja verot kulut. Mitä suurempi EBIT arvo, sitä kannattavampaa yritys on todennäköisesti. Liiketulos on tuotot miinus kuluihin, mutta se on myös käytetään korvaamaan EBIT ja liikevoiton, jotka soveltuvat erityisesti yritykselle, joka ei ole muiden kuin tuotot. EBIT saadaan vähentämällä kulut, yleisesti koostuu Myytyjä, myynti ja hallintokulut, mistä tuloista. Yksinkertaisesti sanottuna, EBIT arvioi yritys 's tuottopotentiaalin ja toimii ratkaisevan tärkeää muuttuvassa pääomarakenteen liiketoimintaa. Se on myös yleisesti käyttävät sijoittajat vertailla yrityksiä, tunnistaminen kannattavin yritys kannalta tehokkuuden sen toimintaa. Kuitenkin se 's ei ole suositeltavaa käyttää EBIT arvioida yksittäisen yrityksen' kannattavuutta. Vaikka oletettaisiin, syvästi velkarahalla liike voi näkyä kannattavaa käyttää EBIT se voi itse asiassa olla menettää loppua kerran korkoa sen merkittävistä velka kuormitus on otettava huomioon. Verotus voi myös vetää yrityksen 's kannattavuutta merkittävästi. Perustamalla arviointia pelkästään liikevoittoon voi salata, että näennäisesti lupaava yritys on todellisuudeksi, huono investointi valinta.PBIT, myös vaihdettavissa tuotot, samoin mittaa yrityksen 'kannattavuutta vähentämällä toimintakulut tuloista ilman veroja ja kiinnostusta. Lisäksi PBIT tunnetaan myös tuotot, liikevoitto tai jopa käyttöjärjestelmän tulokseen. Useimmiten sijoittajia huomioimaan PBIT katseltaessa tuloslaskelmaan. Jotkut sekoita sitä myyntikate. tämän selventämiseksi väärinkäsitys, on tärkeää huomata, että PBIT, tulot vähennetään Liikekuluihin (OPEX) pois lukien korot ja verot. Vaikka myyntikate, tulot vähennettynä vain yksi osa OPEX joka on Myytyjä (COGS). PBIT käytetään useimmiten velkojien seuloa yrityksille minimaalisella poistoilla toimintaa, koska se edustaa määrä rahaa, että yritykset voivat ansaita maksaa pois velkojille.

Yhteenveto
1) Tulos ennen korkoja ja veroja (EBIT) ja voiton ennen veroja (PBIT) sekä mitta yrityksen 'kannattavuus, joka sulkee korot ja verot kulut.
2) EBIT = Toiminnan tuotot '' Toimintakulut (OPEX) + muut tuotot. PBIT on yhtä suuri kuin nettotulos + korot + verot.