Ero NEFT ja ECSNEFT vs ECS

NEFT ja ECS kahdenlaisia ​​elektronisia maksujärjestelmiin käytetään monissa kehitysmaissa kuten Intiassa.

NEFT

'NEFT' tarkoittaa 'Kansallinen elektroninen varojen siirto.' Se on maanlaajuinen maksujärjestelmä mahdollistaa one-to-one varainsiirtojen. Tämän ohjelman yritysten taloa, yritykset ja yksityishenkilöt voivat siirtää varoja sähköisesti mihinkään muuhun yhtiö, yritys tai yksilö, joilla on tili tahansa haara pankin maassa. Kuitenkin tarkoitettujen pankkien tulisi osallistua ohjelmaan; eli pankki kyseessä olisi NEFT käytössä. Etuna peruspankkijärjestelmien on otettu NEFT. Intiassa ratkaisun varojen tapahtuu keskitetysti Mumbai välillä vastaanottavan ja luotonantajapankeilta osallistuessaan pankit voivat sijaita missä tahansa maassa. Liiketoimet eivät ole peräisin NEFT vetää varoja toiselta tililtä sen sijaan se toimii luotto työntämiseen.

Edut NEFT:

Se on kustannustehokasta.
Ei tarvitse lähettää fyysisen tarkastuksen tai kysynnän luonnoksia saajalle.
Ei tarvitse käydä pankin levitetään paperimassaa välineitä.
Ei mahdollisuutta varastetaan tai katoamisesta koje.
Rahalähetys on mahdollista kotona käyttäen Internet-pankki.

ECS
'ECS' tarkoittaa 'Electronic Clearing Service.' Se on järjestelmä varojen elektronisen siirrot tililtä toiselle pankkitilille avulla palvelut clearing house. Se on yleensä irtotavarana liiketoimet yhdeltä tililtä useita tilejä tai päinvastoin. Se on ihan kuin maksujen kohteisiin, osingot, palkat ja eläkkeet asianomaisten toimielinten tai keräämiseen määriä varten maksujen apuohjelmia, kuten puhelin-, sähkö-, asunto- verot tai maksamisesta lainaerässä pankeille tai rahoituslaitoksille.Sen jälkeen rekisteröidään hyväksytyllä clearing house ja saajien suostumuksella, ECS käyttäjä voi aloittaa tehdä suille tällaisille edunsaajille.

Edut ECS:

Loppukäyttäjälle ei tarvitse mennä hänen / hänen pankki ja seistä jonossa tallettamisesta fyysisen välineitä.
Ei tarvitse ennakoida varkaudesta tai katoamisesta välineiden ja pelkoa vilpillisestä maksu.
Ei viivettä toteutuksessa edetessä.
Asiakkaan ei tarvitse jäljittää hänen / hänen maksuhistoriatietoihisi kaikki tämä seurataan ECS.

Yhteenveto:

1. NEFT ja ECS molemmat ovat sähköisesti rahasto tilat, jotka toimivat laskennallista nettoselvitysjärjestelmät perusteella, ja ne asettuvat kaikki liiketoimet erissä tiettyyn aikaan, kun viivyttää niin liiketoimet siihen saakka.