Ero 401k ja Roth IRA401k vs Roth IRA

401k ja Roth IRA ovat erilaisia ​​yksittäisiä eläkejärjestelyjä. Kuten kaikki eläkejärjestelyt, 401k ja Roth IRA on tiettyjä erityispiirteitä. Siksi on tärkeää, että eläkkeelle henkilöt tulisi aina punnita näitä ominaisuuksia ennen päätöksen tekemistä.

401k oli ensimmäinen kahdesta suunnitelmat otetaan käyttöön ja oli saatavilla 1978. 401k, joita kutsutaan myös valittavat Lykkäykset ovat järjestelmä, jossa työnantaja osallistuu vastaavia varoja kohti työntekijän 's poistotili. Roth IRA tuotiin vuonna 1998. Se on suunnitelma, jossa itsenäinen ammatinharjoittaja, työssä tai henkilöille, edistää vapaaehtoisesti järjestelmään.

Alle 401k suunnitelman maksut ovat ennen veroja, kun taas alle Roth IRA, yksilön 's maksut ovat verojen jälkeen tulos. On olemassa tiettyjä rajoituksia yksittäisiä kommentteja, jotka voidaan tehdä Roth IRA toisin kuin 401k suunnitelman.

401k voidaan myös katsoa suunnitelma, joka on perustettu työnantaja taas Roth IRA voitaisiin pitää työntekijänä aloitettu järjestelmään.

Mitä tulee takaisinmaksu; työntekijä alle 401k järjestelmä voi aloittaa varojen nostoa vasta vuotiaana seitsemänkymmentä ja puoli vuotta, ellei hän työskentelee edelleen. Kanssa Roth IRA, samanikäisiä kuin 401K sovelletaan, mutta ainoa ero on, että ei ole rajoituksia työtehtävissä.Lainat ovat käytettävissä 401K mutta, mutta ei Roth IRA. Henkilö, joka on liittynyt Roth IRA suunnitelma voi nostaa rahaa korkeakouluopetusta hänen lapset, tai itselleen. 401K eläkejärjestelmään ei salli peruuttamisesta varoja korkeakoulutuksen viime vuoden palvelun. Jos peruutetaan, varat kohdistetaan kymmenen prosenttia rangaistus.

Kanssa Roth IRA, rahoittaja on parempi hallita hänen investointeja, toisin kuin rahoittaja 401k, jonka investointipäätökset tehdään hänen puolestaan.

Yhteenveto

1. Oli vuonna 1978, että 401 k otettiin käyttöön. Roth IRA otettiin käyttöön vuonna 1998.
2. 401k voidaan myös pitää suunnitelman, joka asetetaan työnantajan taas Roth IRA voidaan pitää työntekijän aloitettu.